Regija
Veterani zadarske Voštarnice osvojili turnir u Bitoli, Klarica MVP, Blaslov najbolji strijelac

Veterani zadarske Voštarnice osvojili turnir u Bitoli, Klarica MVP, Blaslov najbolji strijelac

Autor: BB.hr Photo: KK Voštarnica

Sve su uzeli

Veterani Voštarnice iz Zadra su nastupili na jakom internacionalnom turniru u Bitoli u Sjevernoj Makedonija koji se održavao protekli vikend.

Na turniru su nastupale ekipe iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Kosova i Hrvatske. Voštarnica je bila smještena u grupi sa reprezentacijom Albanije koje su pobijedili sa 48:37 i ekipom Leskovca koje su pobijedili  52 :47. Nakon pobjede u polufinalu u finalu ih je čekala ekipa Štipa koja je bila iznenađenje turnira i koja se pokazala u odličnom svijetlu i u finalu te je držala rezultat u neizvjesnosti sve do kraja.

Voštarnica je na kraju pobijedila sa 42:38.!

Najbolji igrač turnira je igrač Voštarnice Tomislav Klarica, a najbolji strijelac njegov suigrač Marki Blaslov koji je izjavio:

'Uvijek nam je drago otići u Bitolu gdje se organizira jako kvalitetan turnir i gdje smo odlično ugošćeni od strane našeg domaćina. Mi posjećujemo puno veteranskih turnira na kojima su pretežno iste ekipe, a u Bitoli su one s kojima se ne susrećemo kroz godinu te nam je uvijek zanimljivo upoznavati nove igrače i prilagođavati se njihovom načinu igre, prezentirati svoju košarku i probati osvojiti što bolje mjesto. Ove godine nam je pošlo za rukom osvojiti turnir što nas čini iznimno zadovoljnima i sretnima.'

Naravno uz košarku je tu i druženje, a makedonska kuhinja i makedonska vina su nadaleko poznata tako da nam je i treće poluvrijeme bilo zanimljivo.

Veterani KK Voštarnice su nastupili u sastavu:

Trener Franko Kotlar, Marki Blaslov, Marko Graić, Lovre Bubičić, Ljubomir Popović, Marin Bralić, Luka Longin i Tomislav Klarica