Europa i Svijet
Victoria: Kanađani i Turci na 100% nakon dva dana, tko će im se pridružiti u polufinalu?

Victoria: Kanađani i Turci na 100% nakon dva dana, tko će im se pridružiti u polufinalu?

Autor: Saša Ćirić

Uvjerljive pobjede.

Drugog dana natjecanja u kanadskoj Victoriji dobili smo i prvi kvalifikacijski turnir u kojem je pitanje prvoplasiranih u obje grupe riješeno. Kanađani su u grupi A uvjerljivo svladali Kinu (109-79), dok su Turci nadigrali Češku (87-70) u skupini B.

U susretu snažne reprezentacije domaćina i Kine nije bilo većih dilema. Kanađani su rano otišli na dvoznamenkastu prednost koja je do kraja utakmice rasla do konačnih +30. Jedanaest od dvanaest igrača Kanade se upisalo u strijelce (sedam dvoznamenkastih), koje su opet predvodili Andrew Wiggins (20) i RJ Barrett (16). Kod Kineza najefikasniji Mingxuan Hu (24) i Qi Zhou (12).

Dvoboj Kine i Grčke u 1:05 noćas po našem vremenu dat će drugog polufinalista iz ove skupine.

Turska je uvjerljivom pobjedom protiv Češke došla do prvog mjesta u skupini B. Česi su dobro ušli u utakmicu i u početnim minutama djelovali prilično čvrsto. Ipak, Turci se sredinom druge dionice odvajaju na tri posjeda prednosti, što do kraja utakmice malo-pomalo dižu do najviših +19 u nekoliko navrata. Turke su do slavlja vodili Furkan Korkmaz (20), Melih Mahmutoglu (13) i Ersan Ilyasova (12), dok su kod Čeha najefikasniji bili Tomaš Satoransky (15, 5 skokova, 6 asistencija) i Jan Vesely (13, 11 skokova).


Česi traže mjesto u polufinalu u duelu protiv Urugvaja (noćas u 4:35 po našem vremenu).