Europa i Svijet
VIDEO: 13 koševa u 35 sekundi

VIDEO: 13 koševa u 35 sekundi

Pogledajte što je Tracy McGrady napravio tog 9. prosinca 2004. godine!

Najnoviji član košarkaške Kuće slavnih Tracy McGrady u svojoj karijeri nije osvojio NBA naslov. No, ono što je napravio 9. prosinca 2004. nešto je što će moći prepričavati djeci i unucima. Naime, tad je u jednoj nevjerojatnoj predstavi iščupao pobjedu iz ruku Popovichevih San Antonio Spursa zabivši nevjerojatnih 13 koševa u 35 sekundi.

Gosti su u Houstonu vodili 76-68 i činilo se da će rutinski do nove pobjede. Čak ni kad je McGrady tricom 35 sekundi prije kraja smanjio na 76-71 Spursi se nisu zabrinjavali. Devin Brown je ubacio dva slobodna bacanja za velikih 78-71. Tad 24 sekunde prije kraja McGrady ubacuje novu tricu, no ovog puta je i fauliran od strane Tima Duncana. McGrady ubacuje i dodatno slobodno bacanje i rezultat je sada 78-75. Samo 16 sekundi prije kraja Duncan ubacuje oba slobodna bacanja i vodstvo Spursa 80-75. McGrady trećom tricom 11 sekundi prije kraja smanjuje na 80-78. Tad odlično reagira i u obrani. Sedam sekundi prije kraja krade loptu Brownu, kreće u solo akciju i sekundu prije kraja postiže i četvrtu tricu u posljednjih 35 sekundi za 81-80 pobjedu i ludnicu u dvorani.


McGrady je u karijeri 7 puta bio u All-NBA momčadima, 7 puta all-star i 2 puta najbolji strijelac lige. Talentom je bio ravan jednom Kobeu Bryantu, no nije imao onaj „mamba mentalitet“, nije baš volio trenirati i govori se da su njegove česte ozljede bile rezultat toga što nije bio savršeno fizički pripremljen. No kad je McGrady bio na svom vrhuncu i potpuno zdrav, bio ga je pravi užitak gledati. Uvjerite se i sami...