Time-out
VIDEO 17-godišnji Emilio Kovačić: šut, kontra, zakucavanje, skok...

VIDEO 17-godišnji Emilio Kovačić: šut, kontra, zakucavanje, skok...

Autor: Branko Tabak

Stara videosnimka ugledala svjetlo dana!

Ma gdje li ih samo izvlači i koju energiju volju i ljubav prema košarci mora imati korisnik Youtubea Mozart of Basketball? Najnoviji uradak izvučen iz povijesti objavljen je danas i zahvaljujući fantastičnim kolegijalnim vezama došao je do nas trenutačno. Naš je pregled video zapisa bio treći, a mi ćemo ga s velikim zadovoljstvom podijeliti s vama.

Na videu su prikazani isječci s prijateljske utakmice između juniora Španjolske i Jugoslavije iz daleke 1985. godine s Emilijom Kovačićem u naslovnoj ulozi.  Te je iste godine Jugoslavija osvojila naslov europskog prvaka. 1993. je s hrvatskom reprezentacijom osvojio broncu na Europskom seniorskom prvenstvu. U karijeri je igrao za Zadar, Fortitudo, Olimpiju, Zrinjevac i Cibonu. Od 1987. do 1992. igrao je američku sveučilišnu košarku (Grand Canyon, Arizona State, Biola). U dresu Biole imao je u prosjek od 20 poena i 10 skokova po utakmici. 

Air Emilio već je već sa 17 godina pokazivao nevjerojatan talent. Šut, istrčavanje kontre, zakucavanje, skok...Sve školski, sve sa stilom i energijom. Košarkom se počeo baviti dvije godine prije nego je nastala ova snimka.


Mozarofbasketball je Youtube kanal na koji se svakako morate pretplatiti.