Hrvatska
VIDEO: Alkar bez šanse pred svojim navijačima. Vuković odveo Zadrane do nove pobjede

VIDEO: Alkar bez šanse pred svojim navijačima. Vuković odveo Zadrane do nove pobjede

Autor: Paulo Sarić

Sinjani će bodove u borbi za ostanak morati tražiti protiv sebi ravnih suparnika.

Košarkaši Zadra lakoćom su došli do nove pobjede u domaćem prvenstvu. I bez pomoći Luke Žorića Nazorovi su momci riješili posao već u prvih 20 minuta nakon čega su mirno održavali prednosti i upisali 14. ovosezonski trijumf u HT Premijer ligi. Alkar se samo u prvih pet minuta pokazao ravnopravnim protivnikom, pa konačnih 62-103 ne treba previše čuditi.

Bio je to od početka jednostran susret. Igrači Ante Nazora nisu 'dali disati' domaćinima koji su nakon prva četiri poena upali u napadačku krizu pa nije dugo trebalo da se gosti odvoje na dvoznamenkastu prednost (4-14). Kako je vrijeme odmicalo razlika u kvaliteti je sve više dolazila do izražaja pa je trica Domagoja Vukovića već sredinom druge dionice odvela Zadrane na dvadesetak poena viška. U gostujućim su redovima zabijali svi koji su dobili priliku, suh je ostao tek kapetan Šime Špralja, pa se na veliki odmor otišlo s 'ljetnih' plus 26 za hrvatskog abaligaša (23-49).


Iako je period dobre igre Alkara koji je serijom 9-0 sredinom treće četvrtine prišao na zaostatak od 16 poena nakratko dao nadu Sinjanima, ostatak susreta je u potpunosti pripao gostima koji su se uoči posljednjih deset minuta vratili u mirne vode (41-67).

Do kraja smo na terenu gledali samo jednu momčad pa su Zadrani u jednom trenutku imali i velikih plus 40 (48-88), što su bez velikih poteškoća držali do samoga kraja.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Vuković s 21 poenom, čemu je dodao devet skokova te po pet asistencija i ukradenih lopti, a vrijedi istaknuti i drugi uzastopni dvoznamenkasti učinak mladog Jure Planinića koji je susret završio sa 17 koševa, dok je bolji od ostalih u domaćim redovima bio Hrvoje Vučić sa 17 poena i šest uhvaćenih lopti.

Rezultati by SofaScore