Europa i Svijet
VIDEO: Ante Žižić i drugu utakmicu u nizu dvoznamenkast

VIDEO: Ante Žižić i drugu utakmicu u nizu dvoznamenkast

Autor: Teo Cilar

Mario Hezonja uklopio se u "sivilo" Orlanda kod Spursa.

Cleveland Cavaliersi slavili su na gostovanju kod Phoenix Sunsa uz još jednu dobru partiju Ante Žižića i solidnu Dragana Bendera. Orlando je uvjerljivo poražen kod San Antonia uz vrlo lošu igru cijele ekipe pa tako i Marija Hezonje koji je jako dobro krenuo u susret protiv Spursa. Lakersi su slavili protiv Denvera, a Ivica Zubac dobio je malu minutažu.

Cavsi su bili uvjerljivi kod Sunsa s 129:107, a već je nakon prve četvrtine koja je završila rezultatom 38:18 sve bilo jasno. LeBron James predvodio je Cavse s rekordnim, 14. triple-double učinkom. Do sada u niti jednoj sezoni nije imao toliki broj triple-double učinaka. Ubacio je 28 poena uz 13 skokova i 11 asistencija. Jordan Clarkson je ušao s klupe i zabio 23, a Kyle Korver 22 poena. Odličan je bio i Ante Žižić koji je ušao s klupe i ubacio 11 poena uz 4 skoka, asist i osvojenu loptu. Iz igre je šutirao savršenih 5/5, a slobodna bacanja 1/2. Bila mu je ovo već druga utakmica u nizu s dvoznamenkastim brojem poena, a dobivenu minutažu koristi odlično i pokazuje da ima kvalitetu za NBA ligu. Šteta što će se povratkom Kevin Lovea i Thristan Thompsona vratiti na klupu. Inače je na pet odigranih utakmica u ovom mjesecu na prosjecima od 8.2 poena, 4.2 skoka i 0.8 blokada. Kod Sunsa najbolji TJ Warren s 19 poena i 10 skokova, a isti broj poena ubacio je Josh Jackson uz tri skoka. Bender je igrao 23 minute, ubacio je 7 poena uz 5 skokova, 3 asistencije, a imao je i jednu blokadu. Iz igre je šutirao 2/9, tricu 1/5, a slobodna bacanja 2/2.


San Antonio Spursi su deklasirali Orlando rezultatom 108:72, a sve je bilo gotovo već do poluvremena kada su Spursi imali 25 poena prednosti, a do kraja trećeg perioda tu su prednost povisili na 39 poena razlike. LaMarcus Aldridge je predvodio Spurse s 24 poena i 7 skokova,a uz njega San Antonio je imao još pet dvoznamenkastih strijelaca. Kod Orlanda su samo dva igrača bila dvocifrena i to oba s po 10 poena. Riječ je o Nikoli Vučeviću i Jonathon Simmonsu, a oba su imala užasno loš šut iz igre. Vučević je šutirao 5/14, a Simmons 3/13. Hezonja je imao najveću minutažu u Orlandu, igrao je 28 minuta, a za to je vrijeme ubacio 4 poena uz 6 skokova, 3 asista i imao jednu osvojenu loptu. Iz igre je šutirao 2/7, a tricu 0/1.


Spursi su ostvarili vrlo važnu pobjedu u borbi za Play-Off, ali tek im slijede pravi izazovi.

Lakersi su slavili protiv Denver Nuggetsa s 112:103 na krilima Kyle Kuzme i Julius Randlea koji su imali identičnu minutažu i identičnu statistiku. Oba su igrala po 39 minuta i ubacila po 23 poena uz 13 skokova i dvije asistencije. Zubac je dobio svega četiri minute, a za to je vrijeme promašio jedan šut iz igre.