Europa i Svijet
VIDEO: Ante Žižić postavio rekord karijere protiv Knicksa

VIDEO: Ante Žižić postavio rekord karijere protiv Knicksa

Autor: Teo Cilar

Ante je još jednom pokazao da zna i može kada dobije minutažu. Ivica Zubac svestran u pobjedi Lakersa.

Cleveland Cavaliersi su poraženi u posljednjem susretu regularnog dijela na domaćem terenu od New York Knicksa, a veliku minutažu dobio je Ante Žižić koji je odigrao najbolju utakmicu svoje NBA karijere.

Cavsi su odmarali dosta igrača što su Knicksi iskoristili i došli do pobjede 110:98 koja pak neće ostati u najboljem sjećanju treneru New Yorka, Jeffu Hornaceku kojem je nakon utakmice uručen otkaz iako je imao još godinu dana ugovora. Otkaz je dobio i njegov pomoćnik Kurt Rambis, a kandidati za novog trenera Knicksa su David Blatt, bivši trener Memphisa David Fizdale, bivši trener Warriorsa i nekadašnji igrač Knicksa Mark Jackson i Jerry Stackhouse koji trenutno vodi momčad razvojne lige Raptors 905. 

Cavse su predvodili naš Ante koji je ušao s klupe i za 27 minuta na terenu ubacio 20 poena (7/9 šut iz igre, 6/9 slobodna bacanja) uz 7 skokova te jednu osvojenu loptu. John Holland je ubacio 21 uz 5 skokova, a Cedi Osman 18 poena uz 7 skokova i 6 asistencija. Luke Kornet najbolji kod Knicksa s 23 poena. 

Spomenimo i Ivicu Zupca za kraj koji je odigrao solidnu partiju u pobjedi Lakersa nad Clippersima s 115:100. Zubac je igrao 18 minuta, a za to je vrijeme ubacio 6 poena (2/5 iz igre, 2/2 slobodna bacanja) uz 5 skokova, 3 blokade, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu. Josh Hart bio je najbolji s 30 poena, 5 skokova i 5 asista, a sin legendarnog Garya Paytona, Gary Payton II. je ubacio 25 poena uz 12 skokova. Tobias Harris najbolji kod Clippersa s 23 poena, 5 skokova i 3 asistencije.