Hrvatska
VIDEO: Atraktivni zakucavač potpisao za Cibonu

VIDEO: Atraktivni zakucavač potpisao za Cibonu

Autor: Teo Cilar

Američki centar potpisao je ugovor s Cibonom na godinu dana, a stiže iz Libanona.

Dan prepun transfera nastavila je Cibona koja je danas objavila kako je potpisala ugovor s centrom Johndre Jeffersonom koji dolazi iz libanonskog Champville Mariste Cluba. 

Jefferson (29, 207 cm) u Zagreb slijeće u srijedu, a trebao bi debitirati za Cibonu u subotu na gostovanju 1. kola HT premijer lige kod Škrljeva. Debi u domaćoj dvorani trebao bi imati idućeg ponedjeljka u 2. kolu ABA lige kada u Zagrebu gostuje Igokea. 


Johndre je pohađao Northwest Florida State i South Carolina sveučilišta, a prvi kontakt s europskom košarkom imao je 2011. godine kada je potpisao za slovačku Iskru Svit. Nakon slovačke, promjenio je devet klubova u šest godina, a igrao je još za Maccabi Kiryat GAT, Eritzul Ramlu, Salem Saberse, Pallacanestro Mantovanu, Pallacanestro Varese, Torku Konyaspor, Aquila Basket Trento,Afyonkarahisar Belediyespor i prošle sezone za libanonski Champville Maristu. Cibona će mu biti jedanaesti klub u karijeri. 


To je igrač kojeg krase dobre atletske sposobnosti, voli zakucati i ima dobar osjećaj za blokadu, ali nije pretjerano kvalitetnog šuta o čemu govori i loš postotak slobodnih bacanja koji mu je na oko 50 posto kroz karijeru.