Time-out
VIDEO: Bender i ekipa prekinuli veliki niz Atlante

VIDEO: Bender i ekipa prekinuli veliki niz Atlante

Autor: Paulo Sarić

Booker je s 12 koševa u posljednje dvije i pol minute pokvario savršen učinak Hawksa.

Među pet sinoćnjih utakmica s NBA parketa najviše su pozornosti izazvala dva dvoboja. Priča danas svakako su bili San Antonio Spursi Gregga Popovicha koji su pobjedom nad New York Knicksima osigurali svom treneru mjesto među petoricom najuspješnijih stratega u povijesti najjače lige svijeta, a pozornost šire javnosti plijenio je i povratak na parkete Isaiaha Thomasa koji je prošle noći debitirao za Cleveland Cavalierse nakon što je ljetos razmijenjen za Kyrieja Irvinga.

Stoga je „ispod radara“ prošao prekid jednog velikog niza. Atlanta Hawksi, koji su ljetos nakon godina prosječnih rezultata odlučili prijeći u rebuilding mode, poraženi su od Phoenix Sunsa našeg Dragana Bendera 104-101. Ne bi tu bilo ništa čudno da momčad iz grada Coca-Cole i CNN-a nije prokockala deset poena prednosti u posljednje tri minute i time prekinula nevjerojatan niz. Naime, Hawksi su imali gotovo nestvarnih 400-0 u utakmicama u kojima su vodili nakon prvih 45 minuta. Sinoć su većinu susreta bili bolja momčad te su sredinom druge dionice imali i 14 koševa prednosti, no na kraju su poraženi.


Momčad Mikea Budenholzera još je dvije minute i 53 sekunde prije kraja imala plus deset (99-89), a onda se raspala.

Najzaslužniji za to je Devin Booker koji je do kraja utakmice ubacio 12 poena i odveo svoju momčad do 15. pobjede u sezoni. Mladi je bek utakmicu završio s 34 koša, sedam asistencija i pet skokova, a veliku je pomoć imao u TJ Warrenu koji je dodao 31 poen. Naš je reprezentativac Dragan Bender na parketu proveo 14 minuta i za to vrijeme uhvatio dvije lopte promašivši sva tri šuta koja je uputio ka protivničkom košu.


Obje se momčadi trenutno nalaze daleko od doigravanja. Phoenix je na 11. mjestu Zapadne konferencije s omjerom 15-24, dok Atlanta drži začelje lige sa samo deset pobjeda iz 37 utakmica.