Europa i Svijet
VIDEO: Benderov double-double kod NBA prvaka

VIDEO: Benderov double-double kod NBA prvaka

Autor: Teo Cilar

Dragan Bender odigrao odličnu utakmicu u porazu Sunsa kod Golden State Warriorsa dok je Ivica Zubac opet odlično iskoristio minutažu.

Phoenix je odlično parirao Warriorsima u prvom poluvremenu, ali jedna četvrtina bila je dovoljna NBA prvacima da slome otpor Sunsa. Lakersi su u neizvjesnoj utakmici poraženi kod kuće od Sacramento Kingsa uz novu jako dobru partiju Ivice Zupca. 

Sunsi su kod Warriorsa bili u vodstvu 59:58 nakon prvog poluvremena, a u drugoj su četvrtini imali i 13 poena prednosti što su Warriorsi lako stigli i na odmor otišli s minus jedan. Domaćini su u trećem periodu pregazili Sunse s 36:18 te su tu riješili pitanje pobjednika. Phoenix je u posljednjoj dionici bio bolji ali dovoljno da ublaži poraz na konačnih 117:107. Warriorsi se polako kompletiraju uoči doigravanja iako su još uvijek bez Steph Currya, Omri Caspija, Andre Igoudale i Patrick McCawa koji je posljednji u nizu koji se ozljedio u teškom padu na jučerašnjoj utakmici protiv Kingsa. Ovi koji su se vratili, bili su previše za Sunse. Kevin Durant je bio blizu triple-doublea s 29 poena, 11 skokova i 8 asista, Klay Thompson je ubacio 23, a Draymond Green se zaustavio na 13 poena, 12 asistencija i 6 skokova, a valja spomenuti još jednu odličnu utakmicu Curryeve zamjene, Quinn Cook je ubacio 19 poena uz 6 asistencija i 4 skoka. Josh Jackson i Marquese Chriss s po 22 poena najbolji kod Sunsa koji su bili bez Devin Bookera, Tyson Chandlera, Elfrid Paytona i TJ Warrena. Odličnu utakmicu odigrao je i Dragan Bender koji je za 35 minuta ubacio 14 poena uz 10 skokova. Iz igre je šutirao 5/9, a od toga tricu 4/6.

Sacramento Kingsi su slavili kod Lakersa s 84:83 u utakmici koja je cijelo vrijeme bila neizvjesna. Pobjednika je odlučio De`Aaron Fox "floaterom" na 11 sekundi do kraja kada je pogodio za 84:83. Konačan rezultat postavio je Brook Lopez tricom na samom kraju. Buddy Hield bio je najbolji kod Kingsa s 19 poena dok je Bogdan Bogdanović ubacio 15 uz 4 skoka. Kod Lakersa najbolji Julius Randle s 19 poena i 5 skokova dok je Zubac igrao 18 minuta i za to je vrijeme ubacio 7 poena uz 10 skokova, a imao je i osvojenu loptu te blokadu.