Hrvatska
Regija
VIDEO: Bio je dobar osjećaj osvetiti se Ciboni

VIDEO: Bio je dobar osjećaj osvetiti se Ciboni

Autor: Paulo Sarić

Igrači i treneri su složni – presudila je veća energija.

Cedevita je na domaćem terenu upisala drugu ovosezonsku pobjedu nad gradskim rivalom Cibonom. Subotnji je susret, za razliku od prethodna dva ovosezonska, bio dijametralno različit. Vitamini su nakon desete minute zagospodarili terenom i došli do svoje 12. pobjede u regionalnoj ligi, sedme uzastopne.

- Nisam znao kako će ekipa reagirati poslije Trenta i probdijene noći, ali mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, s dobrom razinom energije, što nam je bio jedan od osnovnih zadataka. U posljednjem međusobnom dvoboju to nije bio slučaj. Oni su tada bili 30-40 posto iznad nas po pitanju voljnog momenta – započeo je svoje izlaganje trener domaćina Jurij Zdovc.

Vitamini su ovom pobjedom došli do vrijednog trijumfa u lovu na što bolju startnu poziciju uoči doigravanja ABA lige te je strateg domaće hrvatskog prvaka bio zadovoljan viđenim.

- Danas je energija bila prava, imali smo nekoliko raspoloženih igrača i odigrali vrhunsku obranu, stoga je utakmica završila kako jest. Nemamo novih povreda i idemo dalje – kazao je slovenski stručnjak.

Da su igrači Cedevite bili posebno motivirani za dvoboj protiv Vukova bilo je jasno već danima. A kako i ne bi, kada su im Vukovi nanijeli jedan od dva kiksa u dosadašnjem dijelu jadranske sezone. Iako želja za iskupljenjem zna biti mač s dvije oštrice, ona je u subotu poslužila kao dodatno gorivo Zdovčevoj momčadi što je priznao i jedan od boljih u redovima domaćina Will Cherry.

- Nije bila lagana utakmica. Susreti protiv Cibone uvijek imaju jednu osobnu notu. Izgubili smo u prvom međusobnom dvoboju u ABA ligi te smo tražili osvetu. Bio je to dobar osjećaj. Dobro su krenuli, no mi smo imali dodatni motiv kojega smo zadržali cijelu utakmicu – rekao je Amerikanac u redovima momčadi iz Doma sportova.


Iako su Cibosi ove sezone odigrali dvije dobre utakmice protiv gradskog rivala, u subotu nisu bili na potrebnoj razini, pa su se u igri držali tek desetak minuta.

- Prije svega, čestitao bih Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Mi danas nismo odgovorili na njihovu igru na način na koji smo to napravili u prva dva susreta, te su zasluženo slavili – izjavio je Luka Žorić poslije derbija.

Da je protivnik bio bolji priznao je i splitski stručnjak na klupi Cibone koji je danas imao težak zadatak. Morao je dobro balansirati između pružanja što boljeg otpora favoriziranom, i kvalitetnijem, suparniku u derbiju i čuvanja svježine za vrlo bitnu utakmicu osmine-finala Kupa „Krešimir Ćosić“ koju Vukovi sutra igraju u njegovom rodnom gradu.

- Čestitao bih protivniku na zasluženoj pobjedi. Rano su počeli kontrolirati dvoboj što su održali do samoga kraja. Glavni uzrok tome bila je naša neagresivna obrana. Bilo na loptu, bilo na linije dodavanja, bilo na strani pomoći. Pogotovo u prvome dijelu. Tu smo izgubili šest lopti i svaku od njih je protivnik kaznio. Kada primiš 50 poena u prvom poluvremenu – sve je jasno – otkrio je uzroke poraza svoje momčadi Ante Nazor koji je vidio i pozitivne stvari u današnjoj utakmici, porazu unatoč - više sam rotirao jer sam želio podići intenzitet igre. Nažalost, nismo uspjeli. Iako, mogu reći da sam izuzetno zadovoljan s nekim stvarima i da se vidi određeni napredak.

Vremena za odmor nema. Obje momčadi već sutra nastavljaju s obvezama. Cibonu očekuje novi težak izazov u srcu Dalmacije, dok Vitamini ipak imaju pun lakši zadatak na domaćem terenu protiv Jazina.