Hrvatska
VIDEO: Bivši 'Cibos' se vratio u staro jato

VIDEO: Bivši 'Cibos' se vratio u staro jato

Autor: Paulo Sarić

Novo pojačanje zagrebačkog premijerligaša.

Nekadašnji igrač Cibone i bivši mladi hrvatski reprezentativac Domagoj Samac vratio se u Zagreb. No, no u redove 'Cibosa' gdje je počeo profesionalnu karijeru, već u klub iz istočnog dijela grada – Hermes Analiticu, piše portal Eurobasket.

Samac je prošlu sezonu završio u latvijskom BK Jekabpilsu gdje je u prosjeku ubacivao 7,6 koševa uz 4,8 skokova i jednu asistenciju po susretu, a prije toga je nosio dres litavske Dzūkije. Visoki je Zagrepčanin nakon završetka sveučilišne karijere koju je odradio na Fort Hays State Universityju svoj profesionalni put započeo u momčadi iz Savske, no tamo nije dobio pravu priliku pa je sredinom sezone napustio Cibonu i prešao u redove „gradskog rivala“.


U Hermesu se zadržao tek nekoliko utakmica u kojima je s 18,6 poena i 7,6 skokova i gotovo tri asistencije u prosjeku predvodio zagrebačku momčad prije nego je stigla izdašna ponuda iz Rusije.

Klub mu je izišao u susret i dopustio mu odlazak u Parmu, a visoki igrač to očito nije zaboravio te se ponovno vratio u klub u kojem je pružao najbolje partije u karijeri, gdje bi u nadolazećoj sezoni zajedno s Antonijom Vlaićem trebao činiti zanimljiv centarski dvojac.