Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Bivši igrač Cibone i Zadra nastavlja karijeru u Mađarskoj

VIDEO: Bivši igrač Cibone i Zadra nastavlja karijeru u Mađarskoj

Autor: Paulo Sarić

Hrvatska kolonija s one strane Drave dobila je iskusno pojačanje.

Donedavni 'Analitičar' i bivši igrač Cibone i Zadra Ante Krapić pronašao je novi klub. Visoki će Zadranin karijeru nastaviti u Naturtex-SZTE-SZEDEAK-u te će biti vrijedno pojačanje pretposljednje plasiranoj ekipi mađarskog prvenstva u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Krapiću ovo neće biti prvi boravak s one strane Drave pošto je tamo već proveo jedno vrijeme noseći dres Zalaegerszega.

33-godišnji igrač koji je karijeru proveo na pozicijama 'četiri' i 'pet' košarkom se počeo baviti u rodnom Zadru, a seniorski je debi imao u KK Borik Puntamika za kojeg je nastupao do 2006. godine, da bi ga put preko Kaptola i Zaboka krajem 2010. doveo do dresa 'Vukova'. Narednu je sezonu odigrao u Zadru, a prvo inozemno iskustvo je imao 2013. u dresu Pitestija. U Rumunjskoj se zadržao tri sezone, igrajući za tri kluba, a osim Mađarske dio je karijere proveo i u litavskom Lietkabelisu.


Otkad se prije godinu i pol vratio u hrvatsku košarku i više nego uspješno nosio je dres 'Mrava' iz Trnskog te Hermes Analitice za koju je u prvom dijelu sezone prosječno ubacivao nešto više od 16 poena uz 7,2 skoka po susretu.

- Zbog ozljeda prije nisam uspio pokazati sve za što sam sposoban u mađarskom prvenstvu, no protekle dvije sezone u Hrvatskoj su bile dobre i sada sam dobio novu priliku za dokazivanje. U Rumunjskoj sam već igrao protiv Marka Boltića i Anđelka Mandića, a kada sam došao u ZTE prvi sam susret odigrao protiv Albe koju smo pobijedili nakon produžetka – rekao je Krapić koji će svoj debi u novom dresu imati u petak.

Ponovno protiv Albe Fehervar.