Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Bivši 'Mrav' pronašao novi angažman u Njemačkoj

VIDEO: Bivši 'Mrav' pronašao novi angažman u Njemačkoj

Autor: Paulo Sarić

Mladom će beku ovo biti već treća sezona u inozemstvu.

Bivši igrač Zagreba Matej Jelovčić pronašao je novi klub. Nakon što je u protekle dvije sezone nastupao za Porsche BBA Ludwigsburg i BG Eisbaren Karlsruhe, od jeseni će nositi dres Baunach Young Pikesa, razvojne momčadi Brose Basketsa.

Jelovčić je karijeru započeo u momčadi iz Trnskog u čijem je dresu debitirao u tadašnjoj A1 ligi, da bi prošlu sezonu započeo u redovima Rudeša. Prije sezonu i pol zaputio se prema Njemačkoj gdje se kroz U-19 momčad Ludwigsburga izborio za profesionalni ugovor, da bi prošle sezone s 14.9 koševa, 5.6 skokova i četiri asistencije po susretu bio ponajbolji igrač u redovima Karlsruhea.

- Izuzetno sam sretan što sam ovdje. Za mene je ovo novo iskustvo i dat ću sve od sebe da pomognem momčadi. Veselim se što ću raditi s Felixom [Czernyjem] i Mariom [Dugandžićem] jer znam da se radi o kvalitetnim trenerima. Naporno ću trenirati kako bih zadobio njihovo povjerenje i izborio minute na parketu – izjavio je mladi Jelovčić za službene stranice svog novog kluba.


- Matej je vrlo dobar dečko koji se bori za svoju šansu. Dat će nam dubinu na bekovskim pozicijama i donijeti stabilnosti ekipi koja se natječe u Regionalnoj ligi – rekao je trener Baunachsa Felix Czerny.

Jelovčić će imati dvojnu licencu te će moći nastupati za prvu momčad Young Pikesa koja se natječe u ProA ligi, ali i za Regnitztal Basket koji se natječe u drugoj regionalnoj ligi.