Hrvatska
VIDEO: Bjelovarski "wunderkind" pojačao juniore Cibone

VIDEO: Bjelovarski "wunderkind" pojačao juniore Cibone

Autor: Teo Cilar

Odlične igre u jedinstvenoj kadetskoj ligi te u seniorima Bjelovara donijele mu transfer u Cibonu.

Vito Porobić (17), mladi i talentirani košarkaš A-2 ligaša Bjelovara svojim je dobrim igrama u prošloj sezoni skrenuo pažnju na sebe. Nije to promaklo niti Ciboni koja ga je uoči početka nove sezone dovela u svoje redove. 

Mladi Vito koji igra na poziciji krila u prošloj je sezoni jedinstvene kadetske prve lige-dominirao. Bio je na prosjeku od 30.5 poena, 9.4 skokova i 5.9 asistencija. Dva puta mu je nedostajala asistencija da ostvari triple-double. Najbolju utakmicu odigrao je protiv FSV-a kojem je ubacio 46 poena uz 14 skokova i 7 asistencija, a spomenimo i njegove učinke protiv Cibone kojoj je ubacio 38, Zadru 37 kao i Pazinu te Slavonskom Brodu, 35 Dubrovniku, 30 Cedeviti... Odlične partije pružao je i u A-2 ligi sjever za svoj Bjelovar. 

Vito Porobić u akciji protiv novog suigrača Roka Prkačina

Vito u duelu protiv novog suigrača Roka Prkačina


Od ove sezone zaigrat će za juniore Cibone, a u planu je da cijela juniorska momčad Cibone (osim Roka Prkačina) igra seniorsku košarku za A-2 ligaša KK Zapad. Ipak Vito još uvijek ne zna hoće li i on seniorsku košarku igrati za KK Zapad ili će u tom rangu i dalje igrati za svoj Bjelovar, a taj će se podatak znati u idućih nekoliko dana. 

Mladog i talentiranog Porobića imali smo prilike vidjeti i u videu njegovog dobrog prijatelja Luke Božića koji ga je predstavio na svom youtube kanalu prije otprilike godinu dana. 


 

Sretan sam zbog svog prvog prelaska u karijeri. Ostvario mi se dječački san dolaskom u Cibonu koja je idealan klub za moj napredak i usavršavanje. Također bih zahvalio KK Bjelovar, a posebno treneru Damiru Krpanu na svemu što su mi pružili, rekao nam je za početak Vito.

Prošlog si ljeta trenirao individualno s dobrim prijateljem, sugrađanom i košarkašem Zadra, Lukom Božićem. Jeste li i ovog ljeta zajedno trenirali?

Luka i ja smo jako dobri prijatelji i svako ljeto treniramo zajedno. Puno smo radili na snazi i izdržljivosti, kao i na šutu te igri jedan na jedan, rekao nam je novopečeni "Cibonaš" za kraj.