Europa i Svijet
VIDEO: Blatt i Darussafaka nakon sretno izborenog produžetka šokirali Kuban

VIDEO: Blatt i Darussafaka nakon sretno izborenog produžetka šokirali Kuban

Autor: Teo Cilar

Scottie Wilbekin još je jednom bio čovjek odluke za turski sastav!

U najvažnijoj utakmici sezone, Lokomotiv Kuban upisao je prvi poraz u sklopu Eurocupa i to u prvoj finalnoj utakmici na domaćem terenu. Rusi su utakmicu izgubili na nevjerojatan način nakon što su prosuli pet poena prednosti u posljednjih 20 sekundi, a utakmicu je u produžetak odveo junak Scottie Wilbekin gdje su gosti došli do pobjede. Već u petak je uzvratna utakmica u Istanbulu u kojoj Darussafaka može doći do pobjede i osvajanja naslova te plasmana u Euroligu.

Lokomotiv Kuban-Darussafaka 78:81 (14:15, 21:16, 17:18, 20:23, 6:9)

Kompletna statistika utakmice

Domaći su košarkaši na 22 sekunde do kraja nakon skoka u napadu i koša Dmitry Kulagina došli do vodstva 72:67. Darussafaka je svoj napad promašila, ali u napadu je skočio Will Cummings, a polaganjem na 72:69 smanjuje Howard Sant-Roos na 11 sekundi do kraja utakmice. Nakon minute odmora koju je pozvao domaći trener Saša Obradović, loptu je sa strane izvodio najbolji igrač u domaćim redovima danas, Kulagyn i to je bio trenutak kada je iz junaka nekoliko trenutaka ranije nakon skoka u napadu i koša, postao tragičar utakmice. Sant-Roos je presjekao dodavanje, dao loptu Wilbekinu koji je mrtav-hladan zabio tricu na šest sekundi do kraja i poravnao rezultat na 72:72. Ostalo je još dovoljno vremena da Mardy Collins promaši tricu za pobjedu.

U produžetku su bolje krenuli gosti koji dolaze do četiri poena prednosti, a na 1:42 do kraja su imali vodstvo 73:78. Lokomotiv se uspio prišuljati na samo minus jedan poslije trice Chris Babba osam sekundi do kraja. Wilbekin je na drugoj strani zabio oba slobodna bacanja, a tricu za novi produžetak promašio je tragičar Kulagyn.

Što se početka susreta tiče, tu smo u prvoj četvrtini zabilježili najviše vodstvo gostiju na susretu od 8:14 da bi sve do treće četvrtine utakmica protekla u vrlo izjednačenom tonu i promjenama vodstva. Lokomotiv je do svoje najviše prednosti došao u trećoj četvrtini kada su imali 40:33, ali nije dugo potrajalo jer se Darussafaka brzo vratila u susret. 


Wilbekin je još jednom bio prvo ime susreta s 24 poena, 5 asistencija i 3 skoka dok je jedini dvoznamenkasti uz njega kod gostiju bio Cummings s 19 poena, 8 skokova te po 3 asista i osvojene lopte. Kod domaćina Kulagyn 18 poena, 7 asistencija, 6 skokova, ali i 5 izgubljenih lopti, Collyns je ubacio 14 uz 7 skokova i 4 asistencije dok je Babb zabio 13 poena. 

Idući susret je na rasporedu 13. travnja u petak s početkom od 19:15 sati.