Europa i Svijet
VIDEO: Bogdanović diže formu uoči doigravanja

VIDEO: Bogdanović diže formu uoči doigravanja

Autor: Teo Cilar

Pacersi slavili kod Warriorsa, novi peh za Kevin Lovea.

Indiana je preokretom u drugom poluvremenu slavila kod Warriorsa koji su igrali bez Steph Currya, Klay Thompsona, Kevin Duranta, Draymond Greena i Omri Caspija. Cleveland je upisao poraz kod Miami Heata, a nakon samo sedam minuta igre, ostali su bez Kevin Lovea. Ante Žižić je igrao svega dvije minute.

Pacersi su nakon prve četvrtine bili na minus devet kod aktualnih prvaka Warriorsa. Razlika je ostala ista i nakon prvog poluvremena. Pacersi su bili puno bolji u drugom poluvremenu pa su tako do kraja trećeg perioda smanjili na minus dva, a uvjerljivom posljednjom četvrtinom koju dobivaju s 24:11 na kraju slave s 92:81. Spomenimo kako je povratak na teren u četvrtak najavio Kevin Durant. Kod Warriorsa najbolji Nick Young s 12 poena i 3 skoka te Quinn Cook s 11 poena, 7 asistencija i 4 skoka. Kod Indiane Victor Oladipo 24 poena uz 6 skokova i isto toliko asista dok je Bojan Bogdanović ubacio 17, a imao je i dvije asistencije, dvije osvojene lopte i dva skoka. Šutirao je iz igre 7/13, od toga tricu 3/6. Thaddeus Young zabio je također 17 uz 10 skokova. 


Veliki peh za Cavse dogodio se već nakon sedam minuta igre kada je Kevin Love u duelu ispod koša dobio laktom u lice, a tom mu je prilikom slomljen zub, a sumnja se i na potres mozga. Tako će centar Cavsa vjerojatno propustiti nekoliko susreta, ako je naravno potres mozga u pitanju. Heat je već nakon prve dionice imao 11 poena prednosti, a do poluvremena je naraslo i na plus 20. U drugom su poluvremenu bez problema zadržali prednost i na kraju slavili s 98:79. Najbolji kod "vručine" bio je Kelly Olynik koji je ušao s klupe i ubacio 19 poena uz 5 skokova i po 3 asistencije i osvojene lopte. James Johnson i Josh Richardson ubacili su po 15 poena uz po 9 odnosno 7 skokova. Kod Cavsa je unatoč relativno lošoj igri najbolji bio LeBron James s 18 poena, 7 asistencija i 6 skokova uz šut iz igre 7/18, tricu je gađao 0/4, a imao je i 6 izgubljenih lopti. Žižić je svoje dvije minute iskoristio za 2 poena.