Europa i Svijet
VIDEO: Bogdanović i Indiana deklasirali Cleveland i izborili sedmu utakmicu

VIDEO: Bogdanović i Indiana deklasirali Cleveland i izborili sedmu utakmicu

Autor: Teo Cilar

Motivirani Pacersi pregazili Cleveland s 34 poena razlike i izborili sedmu odlučujuću utakmicu.

Indiana Pacersi s posebnim su motivom odigrali šestu utakmicu protiv Cleveland Cavaliersa nakon što je i NBA liga priznala da su bili oštećeni u posljednjem napadu pete utakmice kada nije priznat koš Victora Oladipa nakon blokade LeBrona Jamesa koja je bila nakon što je lopta dirala tablu. Indiana je slavila s uvjerljivih 121:87, a bio je ovo jedan od najuvjerljivijih poraza Jamesa u njegovoj Play-off karijeri.

Indiana Pacers-Cleveland Cavaliers 121:87 (29:26, 28:21, 35:20, 29:20)


Nakon izjednačene prve četvrtine koju su Pacersi dobili s tri poena razlike, u drugoj su zaigrali još bolje te dolaze do plus 11 što su zadržali do kraja prvog poluvremena na koje se otišlo rezultatom 57:47. Pacersi u ovom susretu nisu pali u drugom poluvremenu i dozvolili Cavsima povratak kao u prošloj utakmici. 

Pitanje pobjednika riješili su odličnom trećom četvrtinom poslije koje su stvorili 25 poena prednosti. Nastavila je Indiana u istom tempu i u posljednjoj dionici u kojoj su došli do najviših plus 36 na utakmici, a završilo je pobjedom Pacersa od 34 poena viška. Još jednom u ovoj seriji se pokazalo ako James ne odigra utakmicu na oko 40 poena da Cavsi teško mogu do pobjede. LeBron je postigao 22 poena uz 7 asistencija i 5 skokova, ali gotovo nikakvu pomoć suigrača nije imao. Tek su Jeff Green i Rodney Hood ušavši s klupe nešto odigrali postigavši 13 odnosno 12 poena dok nitko drugi nije bio na razini. Dakako, tu treba odati priznanje i obrani Pacersa koja je sigurno imala velike zasluge u tome. 

Indiana je na drugoj strani imala čak sedam dvoznamenkastih strijelaca, a predvodio ih je Oladipo s triple-double učinkom. Ubacio je 28 poena uz 13 skokova, 10 asista i 4 osvojene lopte. Domantas Sabonis je odigrao još jednu veliku Play-off utakmicu. Ušavši s klupe, zabio je 19 poena uz 6 skokova, Darren Collison je ubacio 15 uz 5 asistencija, a naš Bojan Bogdanović je za 27 minuta ubacio 10 poena uz 4 skoka i asist. Iz igre je šutirao 4/12 od čega tricu 2/7 dok slobodna bacanja nije pucao. 

Sedma odlučujuća utakmica igra se već sutra u 19 sati što je najbolji mogući termin za naše područje.


Utah izbacila Oklahomu, a Raptorsi Wizardse


U preostale dvije utakmice protekle noći, Utah Jazz je s 4-2 u seriji izbacio favorizirane Oklahoma City Thundere. Oni su u šestoj utakmici na domaćem terenu slavili s 96:91 i izborili polufinale zapadne konferencije protiv Houston Rocketsa. Prvu utakmicu igraju već sutra u 21:30 sat po našem vremenu. Russel Westbrook je odigrao još jednu odličnu utakmicu za Thunder, drugu u nizu s preko 40 poena, zabio je 46 uz 10 skokova i 5 asistencija dok je Steven Adams ubacio 19 uz 16 skokova. Potpuno su podbacili Paul George i Carmelo Anthony koji su ubacili 5 odnosno 7 poena. George je šutirao 2/16, a Anthony 3/7 iz igre. Najbolji kod Jazzera rookie Donovan Mitchell s 38 poena i 4 skoka, a čak 22 poena ubacio je u trećoj četvrtini. 

">


Toronto je u Washingtonu bio na minus deset nakon prve četvrtine, do poluvremena su smanjili na minus tri, a Wizardsi su u posljednju dionicu ušli s pet poena prednosti. Toronto je preokrenuo dobivši posljednju dionicu s uvjerljivih 29:14 na krilima Kylea Lowerya koji je zabio 24 uz po 6 skokova i asista. Washingtonu nije bilo dovoljno 32 poena Bradleya Beala te 23 poena, 8 asistencija i 5 skokova Johna Walla. Wizardsi su igrali bez ozlijeđenog Otta Portera Jr-a.