Europa i Svijet
VIDEO: Bogdanović utakmicom karijere srušio "Kralja" i Cavse

VIDEO: Bogdanović utakmicom karijere srušio "Kralja" i Cavse

Autor: Teo Cilar

Kakav preokret, kakva utakmica Bojana Bogdanovića!

Indiana Pacersi srušili su Cleveland Cavalierse i poveli s 2-1 u seriji prve runde NBA doigravanja. Iako se nakon prvog poluvremena činilo da će Cleveland lagano do pobjede nakon što su imali vodstvo od 17 poena razlike, u drugom poluvremenu gledali smo neke druge Pacerse koji su bredvođeni Bojanom Bogdanovićem srušili LeBrona Jamesa i Cavse.

Indiana Pacers-Cleveland Cavaliers 92:90 (20:31, 20:26, 23:12, 29:21) 2-1


Cleveland je u prvom poluvremenu utakmice odigrao odlično protiv Indiane što je smirilo bučne navijače Pacersa. LeBron James i Kevin Love bili su u odličnom ritmu i odveli su Cavse do vodstva 57:40 nakon prvog poluvremena.

Znali su Pacersi da će u drugom dijelu utakmice morati odigrati puno bolju obranu ukoliko žele doći do barem nekakve šanse za pobjedu u ovom susretu. To su i napravili odličnom trećom četvrtinom u kojoj su Cavse limitirali na svega 12 postignutih poena te se u posljednju dionicu ušlo sa samo šest koševa viška za goste.

Poludio je tada Bojan Bogdanović koji je u posljednjoj četvrtini ubacio 15 poena i odveo Indianu do 84:77 na 5:40 do kraja utakmice. Cleveland se vratio s sedam poena u nizu Jamesa na 84:84, da bi Bojan preko Jamesa zabio za 86:84 na tri minute do kraja, a zatim napad poslije stavlja tricu s devet metara za 89:84. Cavsi su na sedam sekundi do kraja susreta nakon trice Kevina Lovea došli na 91:90, a pet sekundi do kraja Darren Collison pogađa prvo bacanje za 92:90, drugo promašuje, a sa zvukom sirene J.R. Smith promašuje tricu s centra za pobjedu i veliko slavlje igrača i navijača Pacersa.


Indianu je predvodio odlični Bogdanović s 30 poena i 4 skoka uz odličan šut iz igre 11/15 od čega je za tri poena gađao 7/9. Slobodna bacanja je pucao 1/3. Iako mu ovaj broj koševa nije rekord karijere, to mu je 44 protiv 76ersa 2016. godine, kao što je i pogodio 8 trica protiv Orlando Magica 2017. godine, ovih 30 poena imaju puno veći značaj i slobodno možemo reći da je ovo najbolja utakmica Bojana u NBA ligi.  Victor Oladipo je ubacio 18 uz 7 asistencija i 6 skokova, a dvoznamenkast je još bio Thadddeus Young s 12 poena i 7 skokova.



Najbolji kod Cavsa bio je James s 28 poena, 12 skokova i 8 asistencija, Kevin Love je ubacio 19 poena uz 6 skokova, ali 16 od 19 ubacio je u prvom poluvremenu. Dvoznamenkast je bio i bivši igrač Pacersa George Hill s 13 poena. 

Nakon utakmice svi su hvalili Bojana Bogdanovića, od njegovog suigrača Oladipa, trenera Natea McMillana koji ga je posebno pohvalio za obranu koju je igrao odlično u drugom poluvremenu u pojedinim trenucima protiv LeBrona koji također nije propustio pohvaliti njegovu maestralnu partiju. Iduća utakmica ove dvije momčadi je u noći s nedjelje na ponedjeljak u 2:30 sati.