Europa i Svijet
VIDEO: BOGdanović!

VIDEO: BOGdanović!

Autor: Teo Cilar

Noć za pamćenje!

Utakmicu sezone odigrao je Bojan Bogdanović protiv Milwaukee Bucksa koju je Indiana dobila. Babo je bio nezadrživ, a Giannis Antetokounmpo i društvo mogli su ga samo gledati. Dobar je bio i Mario Hezonja kojem se povratkom Aarona Gordona i Nikole Vučevića smanjila minutaža i potrošnja lopti, ali Air Croatia je i dalje na dvoznamenkastom prosjeku što veseli. Dragan Bender i Ivica Zubac bili su solidni u porazima svojih momčadi. 

Indiana Pacersi (37-27) ostvarili su treću pobjedu u nizu te su i dalje za petama Cleveland Cavaliersima (37-26) na trećoj poziciji istoka. Pacersi su slavili drugi puta u četiri dana protiv Bucksa (34-30) koji su ovim porazom pali na osmo mjesto istoka. Indiana je u neizvjesnoj utakmici do samog kraja slavila s 92:89, a konačan rezultat postavio je Bogdanović s dva pogođena slobodna bacanja na pet sekundi do kraja utakmice. Antetokounmpo je na drugoj strani promašio tricu za produžetak. Bogdanović je bio prvo ime susreta, u 35 minuta na terenu je ubacio 29 poena uz 4 skoka, 3 asistencije i dvije osvojene lopte. Iz igre je šutirao 9/13, tricu 5/7, a slobodna bacanja 6/8. Bila mu je ovo najbolja utakmica u sezoni, a u posljednjih pet utakmica igra u odličnoj formi te je na prosjeku od 21.6 poena. Eric Bledsoe je kod Bucksa ubacio 26 poena uz 4 asistencije i 3 skoka. 


Utah Jazz slavio je protiv Orlanda s 94:80, a Mario Hezonja odigrao je dobru utakmicu. Iako mu se minutaža smanjila za skoro 7 minuta po utakmici, a šutira četiri lopte manje nego u prošlom mjesecu zbog povratka Aaron Gordona, Hezonja drži dvoznamenkasti prosjek poena i dalje. Protiv Jazzera je ubacio 10 uz 3 skoka i dvije osvojene lopte za 20 minuta na terenu. Iz igre je šutirao 4/9, od toga tricu 2/6. Nikola Vučević predvodio je Orlando s 15 poena i 12 skokova. Rudy Gobert najbolji kod Jazza s 21 poenom i 17 skokova. 

Phoenix Sunsi uvjerljivo su poraženi kod Miami Heata s 125:103. Hassan Whiteside predvodio je Heat s 24 poena, 14 skokova i 3 blokade dok je kod Sunsa bio najbolji Devin Booker s 31 poenom i 5 asistencija. Dragan Bender je počeo u petorci, igrao je 30 minuta, a za to je vrijeme ubacio 6 poena uz 6 asistencija i dva skoka. Iz igre je šutirao 2/4, od toga tricu 2/3.

La Lakersi poraženi su od Portlanda na domaćem terenu s 108:103. Nezaustavljiv je bio Damian Lillard s 39 poena, 6 asistencija i 5 skokova ubacivši 19 poena u posljednjoj četvrtini od toga 15 za redom u posljednjih pet minuta nakon što su bili na -11!  Isaiah Thomas najbolji kod Lakersa s 19 poena i 7 asistencija, a naš Ivica Zubac dobio je 16 minuta od trenera Waltona. Za to je vrijeme ubacio 7 poena uz 4 skoka, a šut iz igre bio mu je 2/3, a slobodna bacanja 3/3.