Europa i Svijet
VIDEO: Bojanu duel odličnih Bogdanovića

VIDEO: Bojanu duel odličnih Bogdanovića

Autor: Teo Cilar

Babo je predvodio Indianu do teške pobjede u Sacramentu.

Vrlo neizvjesnu utakmicu odigrali su Indiana Pacersi i Sacramento Kingsi. Slavili su Pacersi s 106:103, a imali smo prilike svjedočiti odličnom duelu Bojana i Bogdana Bogdanovića koji su bili najbolji igrači svojih momčadi.

Utakmica je bila vrlo izjednačena, prva četvrtina završila je rezultatom 28:28, a Indiana je na poluvrijeme otišla s pet poena prednosti. Uzvratio je Sacramento u trećem periodu pa se u odlučujuću dionicu otišlo s potpuno poravnatim rezultatom 79:79. Indiana je bila nešto bolja i u posljednjoj je četvrtini konstantno imala prednost, ali je Sacramento bio uvijek tu odmah do. Bogdan Bogdanović je na 3 sekunde do kraja pogodio tricu s 10 metara za minus jedan, 104:103, a na drugoj strani Victor Oladipo stavlja oba bacanja na nešto više od dvije sekunde do kraja. Kingsi više nisu imali minutu odmora pa je Bogdan uputio šut sa svoje polovice terena koji nije ušao. Reprezentativac Srbije bio je najbolji kod Sacramenta s 21 poenom, 4 asistencije i 3 skoka dok je Buddy Hield zabio 20 uz 7 skokova i 4 asistencije. Bojan Bogdanović je bio najbolji kod Indiane s 25 poena. Iz igre je šutirao 7/13, od toga tricu 2/6, a slobodna je bacanja gađao 9/9.Victor Oladipo je ubacio 24 uz 5 skokova i 2 asistencije. 


Indiana se ovom pobjedom izjednačila sa Clevelandom po broju pobjeda koji je na trećem mjestu istoka. Oba sastava imaju 45 pobjeda, a Pacersi imaju poraz više, 31 i nalaze se na petom mjestu. Philadelphia 76ersi su četvrti s omjerom 44-30, ali su doživjeli veliki peh. Ozljedio se Joel Embiid, točnije ozljedio ga je suigrač Markelle Fultz u jednoj akciji kada mu je Embiid uručivao loptu te su se sudarili glavama. Embiid je prošao s potresom mozga i orbitalnom frakturom (napuknuće kosti ispod oka) i morati će na operaciju. Neće ga biti dva do četiri tjedna što znači da će gotovo sigurno propustiti prvi krug doigravanja. Fultz se vratio, ali za Embiida i 76erse bi očito bilo bolje da nije.