Europa i Svijet
VIDEO: Bostonu sedma protiv Bucksa, Warriorsi poveli protiv Pelicansa

VIDEO: Bostonu sedma protiv Bucksa, Warriorsi poveli protiv Pelicansa

Autor: Teo Cilar

Milwaukee Bucksi niti nakon 17 godina nisu uspjeli dobiti Play-off seriju. Warriorsi i bez Currya uvjerljivi protiv Pelicansa.

"Win or go Home" utakmicu odigrali su Boston Celticsi i Milwaukee Bucksi. Sedmu odlučujuću utakmicu u prvom krugu istoka relativno lako dobili su Boston Celticsi i plasirali se u polufinale istoka gdje ih čekaju Philadelphia 76ersi. Pelicansi su kod Warriorsa parirali samo u prvoj četvrtini, a Warriorsi su odličnom drugom četvrtinom riješili pitanje pobjednika i poveli 1-0 u seriji.

Boston Celtics-Milwaukee Bucks 112:96 (30:17, 20:25, 31:25, 31:29) 4-3


Nakon što su na četiri minute do kraja prve četvrtine imali vodstvo 15:12, Milwaukee Bucksi tu su stali, točnije, Boston Celticsi su počeli igrati ono što najbolje znaju, snažnu obranu što im je donijelo seriju 18:2 do kraja prve četvrtine i vodstvo 30:17. Bucksi su se vratili u prve četiri minute druge četvrtine, prišuljali su se na samo minus dva, 32:30. Celticsi su odgovorili serijom 13:0 i opet pobjegli na dvoznamenkastu razliku. Ozljedio se tada ponajbolji igrač Bostona Jaylen Brown, koji se prilikom jedne akcije 1 na 1 uhvatio za zadnju ložu nakon čega je napustio teren i više se nije vraćao u igru što su bili novi problemi za Celticse. 

Milwaukee je početkom treće četvrtine opet smanjio i došao na samo minus tri, ali Boston na krilima Ala Horforda opet bježi na dvocifrenu razliku. U posljednjoj četvrtini Boston bježi na 19 poena razlike na 5 minuta do kraja i tu je priči bio kraj. Bucksi od 2001. godine nisu dobili play-off seriju. Kod Bucksa je najviše zabio Kris Middleton, 32 poena, Eric Bledsoe je ubacio 23, a Giannis Antetokounmpo 22 uz 9 skokova i 5 asistencija. Al Horford kod Bostona 26 uz 8 skokova i 3 asista, Terry Rozier je također ubacio 26 uz 9 asistencija i 6 skokova, a rookie Jayson Tatum 20 uz 6 skokova i 5 asistencija. 

Prva utakmica između Philadelphije 76ersa i Boston Celticsa igra se s ponedjeljak na utorak u 2 sata. 



Golden State Warriors-New Orleans Pelicans 123:101 (35:34, 41:21, 27:19, 20:27) 1-0


Anthony Davis najavljivao je prije početka serije s Warriorsima da mogu parirati prvacima i braniteljima naslova kod kojih je Steph Curry počeo s "full contact" treninzima, ali sinoć nije igrao. Te njegove tvrdnje nisu se obistinile, barem ne u prvoj utakmici u kojoj su Warriorsima parirali samo u prvoj četvrtini. Aktualni NBA prvaci su u doigravanju potpuno druga momčad nego u regularnom dijelu sezone, obrana je na jednom višem nivou, a dominiraju i bez Currya te su barem za sada začepili usta skepticima i očito je kako su regularni dio odradili sa "pola gasa".

Pelicansi su u prvom periodu došli do četiri poena prednosti koje je odmah poništio Kevin Durant tricom uz prekršaj. Warriorsi su dobili prvi period s poenom razlike, a onda su u drugom periodu počeli trpati sa svih strana i na poluvrijeme odlaze s 21 poen razlike. Do kraja treće četvrtine razliku su povisili na 29 poena prednosti i riješili pitanje pobjednika. Anthony Davis je predvodio Pelicanse s 21 poenom i 10 skokova dok je kod Warriorsa Klay Thompson ubacio 27 uz 6 skokova, a Durant se zaustavio na 26 i 13 skokoa. Draymond Green je ostvario triple-double s 16 poena, 15 skokova i 11 asistencija.