Europa i Svijet
Hrvatska
Video: Bramos tricom zapalio Veneciju, Perićava momčad povela 3-2

Video: Bramos tricom zapalio Veneciju, Perićava momčad povela 3-2

Autor: Branko Tabak

Drama nad dramama u finalu talijanskog doigravanja.

Venecija je u dramatičnoj petoj utakmici finalne serije u svojoj dvorani pobijedila Trentino 65-63, povela 3-2, stigla do meč lopte te osigurala eventualnu sedmi utakmicu na svom parketu. I sve to za jedan posjed lopte.

Venecija je povela tricom Hrvoja Perića i potom prepustila konce igre u gostujuće ruke. Trentino je dominirao do kraja treće četvrtine u koju su ušli s osam poena viška.

U zadnjoj su četvrtini domaćini nadoknadili sve i u nevjerojatnoj završnici upisali iznimno značajnu pobjedu. U završnih deset minuta rezultat je bio na klackalici. Venecija se u 31. prišuljala na -3 (49-52) Trentino u 35. pobjegao na +9 (52-61). Ponovno domaćini stižu zaostatak i smanjuju na 60-61. Trentino na isteku 38. minute zabija svoj posljednji koš za 60-63. Promašili su nakon toga dvije trice i dva slobodna bacanja. Na drugoj strani Stefano Tonut je smanjio na 62-63, a Michael Bramos tricom za 65-63 osam sekundi prije kraja "zapalio" dvoranu.


Imali su gosti još jedan šut za pobjedu, no Toto Foray je promašio šut za tri poena, a nakon što je Julyan Stone dograbio loptu počelo je veliko slavlje igrača i navijača Venecije.

Hrvatski reprezentativac Hrvoje Perić je za 24 minute igre u pobjedu ugradio 7 poena, 4 skoka i jednu asistenciju.

Sljedeća utakmica igra se u utorak u Tridentu s početkom u 21:15, a eventualna sedma u Veneciji u četvrtak u 21.30 sati.