Hrvatska
VIDEO: Bučaj prešao sa žutog na zeleno

VIDEO: Bučaj prešao sa žutog na zeleno

Autor: Paulo Sarić

Još jedan bivši 'Podmorničar' promijenio boju dresa.

O problemima s kojima se susreće KK Jazine Arbanasi nakon ispadanja iz HT Premijer lige već smo nekoliko puta pisali. Lanjski premijerligaš muči se s ponovnom prilagodbom na niži rang natjecanja te gubi igrače na svakom koraku.

Tih problema, pak, nema novi prvoligaš KK Sonik Puntamika. Puntamičani su kasno saznali da će se u nadolazećoj sezoni natjecati u Prvoj muškoj ligi, no to ih nije spriječilo da u vrlo kratkom roku slože respektabilnu momčad. Iz redova 'Žute podmornice' uzeli su iskusnog Tea Petanija i Marka Atelja, a jučer su dogovor postigli i s trećim lanjskim igračem Jazina Benjaminom Bučajom.


Bivši junior Zadra koji ima i međunarodno iskustvo iz Trepče protekle je dvije sezone nosio dres Jazina kojima pomogao da izbore plasman u elitni rang hrvatske košarke, a prošle je sezona nastupio u 12 utakmica HT Premijer lige pri čemu je najbolju partiju pružio protiv najkvalitetnijeg suparnika kada je Cedeviti na domaćem terenu ubacio devet koševa.

Puntamičani su ovim potpisom vjerojatno zatvorili 'roster' za nadolazeću sezonu. Trener Šime Kraljević imat će štofa za skrojiti solidnu momčad, a prvu će provjeru imati već u nedjelju u 20 sati kada će Sonik u srcu Sinjske krajine odmjeriti snage s Alkarom.

KK SONIK PUNTAMIKA:
 Teo Petani, Dino Palčić, Roko Erslan, Filip Jošić, Marko Atelj, Jure Perić, Benjamin Bučaj, Lovre Paleka, Eddi Jurjević, Josip Ceranja. Trener: Šime Kraljević.