Hrvatska
VIDEO Buzzer beater: Ivaaaan Batuuuuuur za pobjedu Gorice u Sinju

VIDEO Buzzer beater: Ivaaaan Batuuuuuur za pobjedu Gorice u Sinju

Alkar je imao sve, a dobio je veliko ništa.

Alkar je imao sve, a na kraju je dobio jedno veliko ništa. Dva promašena bacanja domaćih u završnim sekundama, kada se moglo otići na nedostižnu prednost, Gorica je kaznila tricom sa zvukom sirene za minimalnu pobjedu, javlja portal Ferata.hr.

Iako je otvaranje susreta otišlo na stranu Gorice koja je brzo došla do 5:0, Alkar je brzo pronašao pravi ritam i već do pete minute preokrenuo za minimalno vodstvo, da bi u sedmoj brojao i plus sedam. Ipak, gosti su u samoj završnici smanjili na 18:15, što je bio i rezultat prve četvrtine.

U prvoj polovici druge četvrtine vodila se prava rovovska bitka, doslovno se rudarilo za svaki koš, ali i dalje s prednošću na strani domaćih. No, Alkar je od 16 . minute ubacio u brzinu više, ali obrana je bila ta koja je činila razliku na parketu. Putnik je tada dva puta u nizu pogodio ispod koša, a potom je Kučan dodao jedno bacanje zbog tehničke klupi Gorice, a seriju je zaključio Varence za prednost Alkara od 31:20, da bi u drugo poluvrijeme odnio višak od devet koševa (33:24).

Vatreno su obje momčadi ušle u nastavak utakmice, sijevale su trice s obje strane, ali Alkar je odolijevao sve do 25. minute kada Gorica serijom 8-1 stiže na minus pet, što je Milačić prekinuo minutom odmora, ali malo je to vrijedilo jer gosti su svakim novim napadom stizali te na kraju, serijom od ukupno 14-1, u 28. minuti i prestigli Alkara (42:43). Hrvoje Vučić je potom vezao pet koševa, ali minimalna prednost na kraju trećeg perioda bila je strani Gorice (50:51).

Dosta izmjena u vodstvu bilo je kroz posljednju četvrtinu, Echols je vukao kod Alkara, a u potpunom egalu ušlo se i u samo završnicu. Minutu i pol prije kraja, pri rezultatu 63:63, Varence je pogodio tricu za sinjskih plus tri, Kovačevič je uzvratio istom mjerom, da bi odmah potom Kučan novom tricom ponovno donio tri viška, sada na minutu do kraja.

Kalajžić je potom zabio koš i bacanje, ali precizan je i Echols, nakon čega na drugoj strani Baković promašuje oba bacanja. Našao se 15 sekundi do kraja i Varence na liniji za bacanja, zabio jedno za plus tri. Ponovno je Kalajžić bio precizan na bacanjima za minus jedan gostiju, da bi potom na liniju stigao Echols i pogodio jedno za 73:71. Pet sekundi ostalo je Gorici za zadnji napad, lopta je došla do Batura koji za zvukom sirene pogađa tricu i time šokira domaće koji gube praktički dobivenu utakmicu.

Alkar – Gorica 73:74 (18:15, 15:9, 17:27, 23:23)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo
Suci: Luka Kardum, Marko Mustapić, Ivan Šverko

Alkar: Brocić (2), Echols (21), Granić (2), Mandalinić, Kučan (13), Putnik (7), Varence (10), Tomašević, I. Vučić (8), H. Vučić (10), Zukanović.

Gorica: Majcunić, Kalajžić (12), Mašić (11), Savić, Batur (11), Krapić, Mazalin (11), Uljarević, Kovačevič (5), Ljubičić (10), Baković (8), Kapusta (6).

Statistika

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore