Europa i Svijet
VIDEO: Carmelo debitirao s 10 poena, Hezonja solidan, Šarić loš

VIDEO: Carmelo debitirao s 10 poena, Hezonja solidan, Šarić loš

Autor: Teo Cilar

Vratio se Carmelo Anthony.

Sinoć su na parketima NBA lige bila dva hrvatska košarkaša i oba su sa svojim momčadima upisala poraze. Portland Marija Hezonje poražen je na gostovanju kod New Orleans Pelicansa dok su Phoenix Sunsi Darija Šarića izgubili kod sve boljih Sacramento Kingsa predvođenih fantastičnim Bogdanom Bogdanovićem. 

Portland je na gostovanje u New Orleans stigao bez najboljeg igrača Damiana Lillarda, ali se zato na NBA terene vratio Carmelo Anthony koji je za Blazerse debitirao u startnoj petorci. Portland je na poluvremenu vodio s poenom razlike, ali su zatim odigrali vrlo lošu treću četvrtinu koju Pelicansi dobivaju s 35:25. Stečenu prednost su zadržali u posljednjih 12 minuta te su na kraju slavili s 115:104. Jrue Holiday s 22 poena, 10 asistencija i 5 skokova te Brandon Ingram s 21, 7 skokova i 5 asista najbolji kod pobjednika. Blazerse je predvodio CJ McCollum s 22 poena, 5 asistencija i 4 skoka. Anthony je u svojem povratničkom nastupu igrao 23 minute, a za to je vrijeme ubacio 10 poena (2/11 dvica, 2/3 trica) uz 4 skoka. Hezonja kojem je u posljednje dvije utakmice pala minutaža (protiv Houstona nešto više od 8 poena, sada nešto manje od 13 minuta) je odigrao solidno, zabio je 7 poena (3/5 iz igre, trica 1/1) uz po dva skoka i asista. 


Sunsi su na poluvremenu kod Kingsa zaostajali 17 poena razlike. Drugo poluvrijeme su bili bolji, a na 14 sekundi do kraja poslije trice Devina Bookera stižu na samo minus tri, ali su do kraja Kingsi bili precizni s linije slobodnih bacanja pa su tako Sunsi ostali bez šanse. Bogdanović je odigrao najbolju utakmicu NBA karijere, ušao je s klupe i zabio 31 poen uz 7 asistencija, 4 skoka i 3 osvojene lopte. Richaun Holmes je uz 20 poena uhvatio i 15 skokova. Booker kod Sunsa 30 poena, 8 asistencija i 5 skokova dok su po 20 ubacili Kelly Oubre Jr. i Mikal Bridges.  Dario je za 20 minuta na terenu ubacio 2 poena (1/5 iz igre, 0/2 trica) uz 3 skoka i jednu asistenciju.