Hrvatska
Regija
VIDEO: Cedevita dovela veliko pojačanje! Zlatni Slovenac 'sletio' u Zagreb

VIDEO: Cedevita dovela veliko pojačanje! Zlatni Slovenac 'sletio' u Zagreb

Autor: KK Cedevita

'Vitaminima' nije dugo trebalo da pronađu zamjenu na poziciji krila.

Novi igrač Cedevite je 203 cm visoki, 27-godišnji slovenski reprezentativac Edo Murić, koji će momčadi Slavena Rimca pomoći na poziciji krila. Murić je rođen 27. studenog 1991. godine. Posljednji klub za koji je igrao je poljska Zielona Gora, a prije toga nastupao je za Anadolu Efes, Banvit, Partizan, Krku, Škofju Loku i Parklji.

Na Eurobasketu 2017. Murić je sa Slovenijom osvojio zlatnu medalju. Slovenci su tada u finalu svladali Srbiju, a Murić je startao u prvoj petorci i u pobjedu ugradio pet poena i jedan skok.


S obzirom na to da je u ABA ligi već nastupao dok je igrao za Krku i Partizan, Murić dobro poznaje to natjecanje. Posljednja sezona koju je Murić proveo u ABA ligi bila je 2015./2016., a tada je za Partizan u tom natjecanju prosječno po utakmici bilježio 10.38 poena, 4.23 skoka i 1.54 asistencije.

- Slovenski reprezentativac s iskustvom igranja ABA lige. Možda se zadnje dvije, tri godine malo traži po raznim ekipama, malo nije imao niti sreće ali u svakom slučaju u ovom trenutku veliko pojačanje za nas i očekujem njegov puni doprinos vrlo brzo - rekao je po dolasku Murića trener Cedevite Slaven Rimac.

Nakon što je 2017. osvojio Kup Turske s Banvitom, Murić je uoči sezone 2017./2018. potpisao za veliki Anadolu Efes. Tu je u Euroligi imao prosjek od 2.00 poena i 2.00 skoka za 14.5 min. i onda je u prosincu prešao u Zielonu Goru u Poljskoj. Ondje je u Fibinoj Ligi prvaka imao prosjek od 6.83 poena i 3.5 skoka za 19.1 min. po susretu, a u Prvenstvu Poljske bio je na prosjeku od 4.65 poena i 1.87 skokova za 13 min.