Hrvatska
Regija
VIDEO: Cedevita jedva do pobjede protiv Mega Bemaxa

VIDEO: Cedevita jedva do pobjede protiv Mega Bemaxa

Autor: Teo Cilar

Zbog loše šuterske večeri Cedevita se mučila s Mega Bemaxom.

Cedevita je teškom mukom došla do 13. pobjede u ABA ligi. Gosti iz Srbije pokazali su se kao tvrd "orah" no pobjeda je na kraju ipak ostala u Zagrebu.

Cedevita-Mega Bemax 75:73 (19:14, 14:19, 18:24, 24:16)

Kompletna statistika utakmice

Vrlo loš šut za tri poena koštao je danas Cedevitu mirnije utakmice. Cedevita je u 28. minuti susreta bila na zaostatku od 10 poena razlike, ali u posljednje dvije minute četvrtine uspjeli su smanjiti na minus šest uoči posljednje dionice. Uspjeli su "vitamini" vrlo brzo stići goste i povesti, a na minutu i pola do kraja poslije trice Will Cherrya Cedevita ima 74:68 i činilo se kako je tu pitanje pobjednik riješeno, no nije bilo. Goga Bitadze je tricom i dvicom na 17 sekundi do kraja vratio Megu na samo minus jedan. Fauliran je tada Damir Markota koji je pogodio samo jedno od dva bacanja i Mega je imala napad za pobjedu ili produžetak. Nikola Rebić se spetljao, dao tešku loptu do Aleksandra Lazića koji iz teške situacije promašuje šut s oko šest metara za mogući produžetak te je Cedevita došla do sretne pobjede.

Što se početka utakmice tiče, bilo je vrlo neizvjesno od samog početka da bi Cedevita tek u posljednju minutu i pola došla do pet poena prednosti. Gosti su anulirali prednost Cedevite u drugom poluvremenu i na odmor se otišlo s poravnatim rezultatom 33:33. Mega Bemax dolazi tada do 10 poena prednosti u trećem periodu poslije čega je uslijedio gore opisani završetak susreta. 


Cedeviti se u ovom susretu nakon izbivanja zbog ozljede vratio Filip Krušlin, a klub je sporazumno raskinuo ugovor s Kevin Murphyem. Džanan Musa predvodio je Cedevitu s 14 poena, tri skoka i dva asista, Demetris Nichols je ubacio 13 uz šest skokova dok je Will Cherry zabio 12 uz tri asistencije. Kod gostiju je najbolji bio Bitadze s 23 poena, 6 skokova i dva asista.