Hrvatska
VIDEO Cedevita junior: Krećemo ozbiljno i ambiciozno

VIDEO Cedevita junior: Krećemo ozbiljno i ambiciozno

Planovi za budućnost.

Ponedjeljak 08. srpnja 2019. veliki je dan u povijesti peterostrukih prvaka Hrvatske i sedmerostrukih osvajača Kupa Krešimira Ćosića. Skupštine Cedevite i Petrol Olimpije odlučile su da će se spojiti u jedan megaklub, Cedevita Olimpija Ljubljana, to je i realizirano na osnivačkoj skupštini novog kluba koji će u budućnosti imati najviše ambicije, igranje Turkish Airlines Eurolige u krasnoj areni Stožice.

Istovremeno, malo dalje od fokusa javnosti, u Zagrebu nastavlja djelovati Košarkaška akademija Cedevita junior, s bazom u Domu košarke Cedevita na zagrebačkom Velesajmu, a sve o tom projektu doznali smo od direktora Tomislava Zebića i sportskog direktora Marina Baždarića. Direktor Tomislav Zebić prije nekoliko dana je u nadahnutom govoru sportskom pogonu Košarkaške akademije Cedevita junior otkrio planove za budućnost.

„Obećali smo da dosadašnji klub s Košarkaškom akademijom nastavlja u punom formatu kao i do sada. Ljudi u radnoj zajednici nastavljaju s radom potpuno motivirano kao i treneri. Imat ćemo i dalje našu Školu košarke kao i kompletan omladinski pogon uz suradnju s HT Premijerligašima. Upravo rad u omladinskom pogonu, siguran sam, diže se na višu razinu jer upravo će rad s mladima biti temelj Košarkaške akademije. To je iznimno složen proces, trebaju godine rada da bi se stvorio kvalitetan seniorski igrač a za više godina kroz pogon prođe stotine djece.“

Tomislav Zebić sudjelovao je u stvaranju KK Cedevite od samog početka, od 2005. godine i sigurno zna kako klub postaviti na pravi način da se dosegnu visine koje se možda sada, u startu i ne očekuju.

„Ono što možemo garantirati i djeci i njihovim roditeljima da će maksimalna pozornost biti posvećena upravo njima. Od same infrastrukture koja je u Domu košarke Cedevita na vrhunskoj razini do profesionalnih trenera i osoba iz kluba koji će biti podređeni njima.“

Marino Baždarić bio je vrhunski igrač, njegov dres s brojem 45 bio je umirovljen u profesionalnoj Cedeviti. U posljednje vrijeme vodio je omladinski pogon velike Cedevite a rezultati koje je taj pogon postizao iznimno su dojmljivi. I po masovnosti i po broju osvojenih trofeja. Vjerujemo da će se to nastaviti i u Cedeviti junior.

„Duboko se nadam da će tako i biti. Osim brojnih naslova mi smo dali veliki naglasak na individualnom razvoju igrača. U ovom trenutku imali smo čak 13 igrača iz našeg pogona, od godišta 1997. do 2000. koji su planirani da participiraju u momčadi za HT Premijer ligu u novoj sezoni što je veliki uspjeh. Žao mi je što se seniori neće natjecati u tom rangu jer bi imali puno toga za pokazati ali sada se otvara nova priča, formalno pravno u novom klubu ali sve selekcije i svi treneri ostaju u ovom omladinskom pogonu sa još većim naglaskom na razvoju mladih igrača. Siguran sam da će se nastaviti raditi kao i do sada, da ćemo biti najkvalitetniji omladinski pogon u Hrvatskoj pa i šire.“

U Cedeviti su se u prethodnim godinama afirmirali mladi igrači ne samo iz Hrvatske već i iz regije, od Džanana Muse do Roka Radovića, Karla Matkovića ili Alekse Gatarića. Hoće li biti nastavljen takav trend dolaska najboljih potencijala iz Hrvatske i okolice?