Hrvatska
VIDEO: Cedevita nadskakala Zadrane

VIDEO: Cedevita nadskakala Zadrane

Autor: Paulo Sarić

Prva četvrtina je usmjerila tijek susreta.

Kadeti Cedevite na domaćem su terenu uvjerljivo svladali vršnjake iz Zadra rezultatom 86-64 i došli do svoje desete pobjede u Jedinstvenoj kadetskoj ligi. Susret je od početka bio lišen prevelike neizvjesnosti pošto su se domaćini već u prvoj četvrtini odvojili na dvoznamenkastu prednost, no valja istaknuti da su se gosti držali na priključku do sredine treće dionice nakon čega je do izražaja došla kvaliteta Zagrepčana.

Cedevita je vrlo dobro otvorila utakmicu i rano povela 9-1 što je primoralo gostujućeg trenera Marka Selina na rani time-out nakon manje od pet minuta igre. Bošnjak je potom zabio dva slobodna bacanja i odveo svoju momčad na prvu dvoznamenkastu prednost (12-1), no uslijedio je period dobre igre ponajboljeg gostujućeg igrača Gabrijela Majice koji je s dvije vezane trice nakratko približio svoju momčad. Zagrepčani su potom podigli intenzitet obrane i naredne četiri minute sačuvali svoj koš pa se u drugu četvrtinu krenulo s 20-9. Imali su Zagrepčani i plus 14 na isteku 12. minute (27-13), no Dalmatinci se nisu dali te su serijom 0-9 prišli na pet poena zaostatka i zadržali susret u neizvjesnim vodama. Zadrani su se držali do sredine treće četvrtine nakon čega je Cedevita krenula u seriju 10-0 kojom se odlijepila na 18 razlike (57-39) čime je prelomila susret. U posljednju se dionicu ušlo s 15 koševa prednosti za domaćine što su igrači Anđelka Matova dodatno povećali do kraja dvoboja.


Zagrepčane su predvodili Rok Radović s 24 poena, osam skokova i pet asistencija te Matej Bošnjak s 23 koša i  čak 15 uhvaćenih lopti, dok su jedini dvoznamenkasti u gostujućim redovima bili Luka Meštrić, Duje Brala i Luka Smoljan s po deset poena.