Europa i Svijet
VIDEO: Celticsi opet uvjerljivi na domaćem terenu, LeBron i Cavsi pred ispadanjem

VIDEO: Celticsi opet uvjerljivi na domaćem terenu, LeBron i Cavsi pred ispadanjem

Autor: Teo Cilar

Celticsi imaju 10-0 na domaćem terenu u doigravanju.

Domaći teren opet je presudio gostima. U finalu istočne konferencije niti nakon pete utakmice nismo dočekali pobjedu gostiju što znači da Boston Celticsi vode s 3-2 u seriji, ali tek sada dolazi pravi pritisak i za jedne i za druge. Celticsi su samo na pobjedu do velikog NBA finala i pritisak je sigurno ogroman na ovu mladu momčad. Cavsi su također pod pritiskom, suočeni su s ispadanjem, ali oni imaju puno više iskustva u ovakvim situacijama i u idućoj utakmici očekujte još jednu veliku predstavu LeBrona Jamesa. Pitanje je samo hoće li imati dovoljnu pomoć suigrača.

Boston Celtics-Cleveland Cavaliers 96:83 (32:19, 21:23, 23:18, 20:23) 3-2

Nakon što su u četvrtoj utakmici pogodili tek jednu od šest ispucanih trica u prvoj četvrtini, Boston Celticsi bili su puno bolji u utakmici broj pet. U prvoj su četvrtini ubacili 6 trica iz 13 pokušaja što im je donijelo visoku prednost od plus 13. Nastavak utakmice donio je potpunu kontrolu rezultata što se Celticsa tiče. Cavsi su do poluvremena smanjili na minus 11, ali ozbiljnije nisu zaprijetili u niti jednom trenutku. Celticsi su u posljednju dionicu ušli s 16 poena prednosti, a nakon nepune dvije minute igre u posljednjoj četvrtini Boston je imao vodstvo 83:62. Cavsi na krilima Kyla Korvera i Jeffa Greena serijom 9:0 smanjuju na 83:71 te smo na šest minuta do kraja dobili zanimljivu utakmicu, ali Cavsi tada ne realiziraju šest napada za redom, prvo tricu promašuje Korver, zatim dvije Jordan Clarkson, a uslijedile su tri velike greške Jamesa koji je potpuno podbacio u posljednjoj četvrtini. Prvo je promašio polaganje, a nakon toga izgubio dvije lopte u nizu. Celticsi su u tim trenucima imali 14 poena prednosti da bi Cavsi polaganjem LeBrona još jednom došli na -12. Celticsi tada preko Terrya Roziera i Ala Horforda bježe na 90:73, Kevin Love i LeBron promašuju iduća dva napada Cavsa i na 3 minute do kraja Tyrone Lue vadi vidno umornog Jamesa iz igre i priznaje poraz. 


James je opet bio najbolji kod Cavsa s 26 poena, 10 skokova, 5 asistencija, ali i s čak 6 izgubljenih lopti. Jedini dvoznamenkasti uz njega bio je Love s 14 poena i 7 skokova dok su svi ostali opet podbacili. Ante Žižić igrao je tri minute, a za to je vrijeme ubacio 3 poena (1/1 dvica, 1/2 slobodna bacanja) uz jednu blokadu. Kod Celticsa je opet briljirao rookie Jayson Tatum koji je ubacio 24 poena uz 7 skokova, 4 asistencije i 4 osvojene lopte te dvije blokade. Jaylen Brown je zabio 17 uz 3 skoka i dva asista, Horford je dodao 15 poena uz 12 skokova dok su Marcus Morris i Marcus Smart dali impuls s klupe. Ubacili su svaki po 13 poena, Morris je tome dodao 6 skokova, a Smart 4 skoka i 4 asistencije.