Europa i Svijet
VIDEO:  Centarski blizanci presudili Mađarima

VIDEO: Centarski blizanci presudili Mađarima

Autor: Paulo Sarić

Bez skoka u napadu naši su se sjeverni susjedi pokazali kao bezopasan protivnik.

Nakon što su jučer izgledali jako loše protiv Španjolske, Crnogorci su danas pokazali zašto ih se uoči prvenstva smatralo opasnom momčadi i neugodnim protivnikom. U prvoj utakmici drugoga kola skupine C koja se igra u Rumunjskoj svladali su Mađarsku rezultatom 72-48.

Mađari su ponovno imali velikih problema u napadu, no za razliku od Hrvatske, Crna Gora je kvalitetno gradila skok, pa su naši sjeverni susjedi bili ti koji su danas nadskakani. Već je od samoga početka bilo jasno da je Crna Gora kvalitetnija momčad, no Mađari su se držali u igri sve do 14. minute. Tada izabranici Bogdana Tanjevića rade seriju 8-0 i polako se počinju odvajati. Na prvu dvoznamenkastu prednost otišli su košem Đurišića dvije minute prije poluvremena te smo do kraja gledali prilično jednostran susret. Sve su dvojbe oko pobjednika riješene u posljednje četiri minute treće četvrtine kada Crna Gora serijom 13-3 odlazi na velikih plus 20.


Nakon što je Ivanović položio za 66-40 šest minuta prije kraja svjedočili smo pukom odrađivanju posla jer su se momčadi već okrenule ka idućim susretima. Crnu Goru, nakon dana pauze, u ponedjeljak očekuje momčad Aleksandra Petrovića, dok će Mađari tražiti svoju prvu pobjedu protiv Češke.

Najefikasniji igrač današnjeg dvoboja bio je Mađar David Vojvoda koji je zabio 20 koševa, ali uz vrlo loš šut od samo 35 posto. Crnogorce, koji su gotovo pravilno rasporedili minutažu, je predvodio centarski par Vučević-Dubljević koji je ostvario identične brojke. Oba igrača su zabila 13 koševa, uhvatila sedam skokova i podijelila dvije asistencije, te su pokazali da uz braću Gasol tvore jednu od najpotentnijih kombinacija pod obručima.