Regija
VIDEO: Cherry i Johnson odveli Cedevitu do rutinske pobjede u Baru

VIDEO: Cherry i Johnson odveli Cedevitu do rutinske pobjede u Baru

Autor: Teo Cilar

Cedevita je uspješno sačuvala 14 poena prednosti s poluvremena.

Košarkaši Cedevite slavili su u Baru rezultatom 94:89 i tako prekinuli niz od sedam uzastopnih pobjeda Mornara u ABA ligi. Mornar je posljednji poraz u ABA ligi doživio 03. prosinca 2017. na domaćem terenu od Cibone, a sada je po njih opet bio koban zagrebački klub.

Mornar-Cedevita 89:94 (15:25, 24:28, 25:18, 25:23)

Kompletna statistika utakmice

Cedevita je od samog početka susreta bila bolji protivnik, a Mornar niti jednom nije vodio. Krenulo je poenima Karla Žganeca za 2:0, a na drugoj strani je izjednačio Marko Čalić. Bilo je to jedino izjednačenje na susretu. Cedevita je tada s pet poena u nizu Roka Ukića pobjegla na 2:7. Održavali su "vitamini" prednost, a na minutu do kraja prvog perioda s četiri vezana poena Andrije Stipanovića bilježimo prvu dvocifrenu prednost na utakmici od 13:23. Will Cherry polaganje donosi plus 12, a Radoje Vujošević na drugoj strani postavlja konačan rezultat prve četvrtine 15:25.

Na krilima Cherrya i Damira Markote Cedevita sredinom druge četvrtine vodi 24:40 što je bila najviša prednost u prvom poluvremenu kao i 26:42 nešto kasnije. Mornar je na dvije minute do kraja poluvremena došao na minus osam, ali Cedevita prvo poluvrijeme zaključuje serijom 6:0 za vodstvo 39:53.


Cedevita je nakon par minuta u trećoj četvrtini došla do najviših 43:60 na susretu. Održavali su gosti iz Zagreba tu prednost sve do tri i pola minute do kraja tog perioda kada je bilo 56:71. Cedevita do kraja četvrtine više nije postigla niti poen, a domaćini serijom 8:0 prilaze na 64:71. 

Žganec, Ukić i Cherry odmah na početku posljednje dionice donose Cedeviti plus 14. Mornar je tada u idućih nekoliko minuta preko Needhama i Raley-Rossa došao na samo minus pet, 81:86 i činilo se kako Cedevita popušta, ali nije bilo tako. Filip Krušlin pogađa tada tricu za plus osam i tu su razliku održavali do samog kraja kada Raley-Ross s dva pogođena slobodna bacanja postavlja konačnih 89:94. Cedeviti je ovo pobjeda broj 15 kojom su dali priliku Partizanu da ostane u igri za poziciju broj četiri i polufinale. 

Najbolji u redovima Cedevite bio je Johnson s 16 poena i 5 skokova, Cherry je zabio isto toliko uz 3 skoka i dvije osvojene lopte, Ukić je postigao 14 uz 5 asistencija i 3 skoka dok je najveću valorizaciju na utakmici imao Andrija Stipanović koji je zabio 12 poena uz 9 skokova, 4 asistencije i dvije osvojene lopte. Kod gostiju Uroš Luković 22 poena i 13 skokova.