Time-out
VIDEO: Cibona ga dobro pamti, tako to radi Doron Jamchi!

VIDEO: Cibona ga dobro pamti, tako to radi Doron Jamchi!

Autor: Teo Cilar

Prije 23 godine "zapalio" navijače Maccabija protiv Cibone, danas bio glavni animator na Kids Dayu Zadar Basketball Tournamenta.

Legenda Maccabija, Izraelske i europske košarke, Doron Jamchi, danas je bio glavna zvijezda Kids Daya na zadarskom forumu. Djeca su jednostavno uživala u njegovom društvu.

Mi smo se prisjetili jednog njegovog koša od prije 23 godine kada je srušio Cibonu košem s svoje polovice, točnije s linije slobodnih bacanja. Igrao se Kup prvaka, mjesto događaja Tel Aviv. Desetak sekundi do kraja tada mlađahni Damir Mulaomerović uzima loptu, kreće na prodor kojeg promašuje, lopta je došla u ruke Jamchija koji sa zvukom sirene kod rezultata 75:75 pogađa dalekometni "projektil" zapobjedu "Ponosa Izraela" 78:75 te veliko slavlje i ludnicu u dvorani. 


Danas, 23 godine kasnije, Jamchi je gost Zadar Basketball Tournamenta kao i svake godine. Voli Zadar i voli boraviti ovdje u našoj domovini, a jutros je bio zaista odličan u druženju s najmlađima gdje je uz jednu od najvećih nada izraelske košarke, Denijem Avdijom zaigrao basket protiv mladih cura. Na kraju ih je sve okupio u krug gdje je uz njihovu pomoć odradio završni pozdrav u kojem su uzviknuli u glas -Hrvatska, Izrael, Zadar!