Hrvatska
Regija
VIDEO Cibona i u ABA ligi bolja od Zadra, Zadrani nastupili bez Cartera i Junakovića

VIDEO Cibona i u ABA ligi bolja od Zadra, Zadrani nastupili bez Cartera i Junakovića

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: KK Cibona - Mihal Jacic

Točka na i regionalne ABA lige.

Košarkaši Cibone u zaostaloj utakmici 16. kola Admiralbet ABA lige, u Draženovom domu su svladali momčad Zadra rezultatom 80-73. Bila je ovo potpuno drugačija utakmica od one prije dva dana kada su također slavili Vukovi. Gosti su dominirali u prvom poluvremenu te otišli na predah s čak 11 poena prednosti. No već tradicionalno Vukovi su dodali gas u drugom dijelu te polako i sigurno topili vodstvo Zadrana i na kraju došli do još jedne pobjede u regionalnom natjecanju. Tako je Cibona zaključila sezonu sa omjerom od 11 pobjeda i 15 poraza.

Statistički je iskočio Amar Gegić sa 20 poena i 2 ukradene lopte, kapetan Roko Prkačin dodao je 16 uz 6 skokova, dok je Nathan Reuvers ubacio 11 poena.

Nakon utakmice trener Okorn je izjavio: “Dva različita poluvremena, mi na prvo uopće nismo niti došli. U drugom smo digli agresivnost i to Zadar bez Cartera i Junakovića nije izdržao. Pobjeda je jedina svjetla točka ove utakmice. Gotova je sezona u ABA ligi i sada trebamo podvući crtu i vidjeti kako to izgleda. Ovako na prvu to nije loše, ali moglo je bolje, tu nedostaju domaće pobjede protiv Mornara, FMP-a i Igokee i to je ta razlika koja je mogla nama donijeti playoff.”

Trener gostiju Srđan Helbich je izjavio: “Čestitam ekipi Cibone na zasluženoj pobjedi. U drugom poluvremenu su zaigrali puno bolje i mi u skraćenoj rotaciji nismo to mogli više pratiti. Previše je utakmica u malo vremena, razlog je i korona koja je odgodila neke utakmice i zgusnula raspored te sam s jedne strane sretan što je završilo jedno natjecanje i što je utakmica prošla bez ozlijeda.”


Standings provided by SofaScore LiveScore