Hrvatska
Regija
VIDEO: Cibona na veteranski pogon do slavlja u Skoplju

VIDEO: Cibona na veteranski pogon do slavlja u Skoplju

Autor: Teo Cilar

Luka Žorić i Marko Tomas donijeli su Ciboni treću i vrlo bitnu pobjedu s teškog gostovanja u Skoplju.

Cibona je gotovo cijelo prvo poluvrijeme ganjala i MZT i hvatala prednost. Prvi puta na utakmici su poveli pod kraj prve četvrtine nakon dva pogođena slobodna bacanja Luke Žorića s 20:22, ali Bojan Trajkovski pogađa u posljednjem napadu i poravnava. Istim tempom ušlo se u drugu četvrtinu u koju domaćini kreću serijom 7:0 za 29:22. Cibona je uzvratila serijom 7:2 i prišla na minus dva, ali tu su opet stali i dopustili da MZT preko nezaustavljivog Trajkovskog pobjegnu na 39:31 na četiri i pola minute do odmora. Imao je MZT i napad, ali loptu gubi Trajkovski, a tu kreće serija Cibone 14:0 koju pokreću Marko Tomas s dvije i Domagoja Bošnjak s jednom tricom. Završnica ipak pripada domaćoj momčadi koja prvo poluvrijeme zaključuje serijom 7:1 za nerješenih 46:46. Dodajmo kako je Trajkovski u prvom poluvremenu ubacio Ciboni 18 poena za nepunih šest minuta igre.

Na početku trećeg perioda gledali smo koš za koš. MZT je u tri navrata poveo, Cibona je odmah izjednačavala, a onda su vukovi tempirali ritam jer su pobjegli na plus sedam, bilo je 58:65 na 3:43 do kraja četvrtine. Tu je Cibona opet stala i dozvolila MZT-u da do kraja četvrtine serijom 7:2 priđe na samo minus dva.


Cibona je u posljednjoj četvrtini prve tri minute ostavila MZT bez poena, dok su oni ubacili pet i pobjegli na 65:72. Post domaćina prekida Jure Lalić košem uz prekršaj, ali dodatno bacanje ne pogađa. Marin Rozić i Tomas donose Ciboni plus devet na 5:17 do kraja susreta. Iduće dvije minute bude se domaćini i rade seriju 7:0 u kojoj Trajkovski postiže pet poena i spuštaju prednost na 75:77. Tomas je slobodnim bacanjima donio Ciboni 75:79, a iduća dva napada i jedni i drugi griješe. Trajkovski još jednom pogađa i smanjuje na minus dva, ali Tomas s jednim bacanjem te Žorić dvicom donose Ciboni plus pet na 40-ak sekundi do kraja i tu je priči bio kraj. Žorić najbolji u redovima Cibone s 25 poena i sedam skokova, a odličan je bio i Tomas s 22 poena, sedam skokova i dva asista. Kod domaćina Trajkovski 25 poena i pet skokova.