Hrvatska
VIDEO: Crna mačka za favorite. Đakovo na krilima Karlovića nakon Jazina skinulo 'skalp' i Soniku

VIDEO: Crna mačka za favorite. Đakovo na krilima Karlovića nakon Jazina skinulo 'skalp' i Soniku

Autor: Paulo Sarić

Gostima je presudila loša trica, pogotovo u završnim minutama.

KK Đakovo došao je do još jedne vrijedne pobjede nad liderom na tablici. Žrtva je ponovno bila zadarska momčad, ovaj put KK Sonik Puntamika, a jednako kao i protiv Jazina Slavonci su do slavlja došli u samoj završnici. Ovaj put, doduše, ne u posljednjim sekundama, ali konačnih 82-75 tim nije ništa manje slatko.

Iako su gosti nakon samo nekoliko minuta na krilima raspoloženog Dina Palčića otišli na dva posjeda prednosti, a nakon polaganja Jure Perića na isteku osme minute imali i plus sedam (13-20), Đakovčani su preko iskusnog trojca Češkić-Hrkač-Karlović vrlo brzo uzvratili serijom 8-0 i na otvaranju druge dionice došli do prve prednosti. Narednih je nekoliko minuta proteklo u izjednačenoj igri, a onda su domaći veterani dali novi impuls Slavoncima i odveli Đakovo na plus šest (35-29). Ipak, sama je završnica prvog poluvremena pripala Zadranima koji su nakon trice Mateja Karlovića zatvorili sve prilaze svom košu i serijom 0-11 stvorili lijepu zalihu pred odlazak u svlačionice.

Imali su Puntamičani u nekoliko navrata i plus devet na otvaranju treće četvrtine, no nikako se nisu uspijevali odvojiti na dvoznamenkastu razliku što je domaćinima ostavljalo nadu u preokret. Do njega su, malo po malo, i došli. Hrkač i Karlović uzeli su sve konce u svoje ruke te zabili prvih 13 koševa Đakova u nastavku i prišuljali se na jedan razlike, s koliko se i ušlo u odlučujućih deset minuta (57-58).


Puntamika je sve do 34. minute i trice Antuna Hrkača imala rezultatsku inicijativu, no kako je vrijeme odmicalo tako se 'momentum' polako okretao na domaću stranu. Goste je sredinom zadnje četvrtine vukao iskusni bekovski dvojac Palčić-Petani koji nije dozvolio Đakovu da se odvoji na više od dva posjeda razlike, da bi Benjamin Bučaj tricom dvije i pol minute prije kraja vratio Zadrane u vodstvo (73-75) nakon čega je uslijedila neizvjesna završnica.

U njoj su smireniji i precizniji bili domaćini koji su zaigrali agresivnu obranu i natjerali igrače Šime Kraljevića na dalekometne šuteve koje su Puntamičani promašivali pa je Đakovo došlo do nove vrijedne pobjede na domaćem terenu. Vrijedi primijetiti da su Zadrani šest od svojih posljednjih sedam šuteva uputili iza linije 6,75, a nakon jednog takvog i posljedičnog promašaja Karlović je nebranjen položio u kontri za 79-75 i usmjerio bodove na domaći konto.

Najefikasniji u slavonskim redovima bio je Matej Karlović koji je ubacio 30 koševa i uhvatio osam skokova, a raspoložen je bio i Antun Hrkač s 22 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je uz Dina Palčića koji je s 22 koša, deset skokova i šest asistencija ponovno koketirao s trostruko-dvocifrenim učinkom najbolji kod gostiju bio Eddi Jurjević s 18 poena i šest uhvaćenih lopti.