Europa i Svijet
VIDEO: Crvena Zvezda tricama potopila kraljeve

VIDEO: Crvena Zvezda tricama potopila kraljeve

Veliko iznenađenje u Madridu!

Nakon 5 uzastopnih poraza u EL košrkaši Crvene Zvezde mts su na gostovanje u Madrid otišli sa željom da što skuplje prodaju kožu u duelu sa devetostrukim prvakom Europe Realom.

Real Madrid-Crvena Zvezda mts 83:87 (24:19,15:27, 19:21, 25:20)

Kompletna statistika utakmice

Poslije izjednačene igre, Zvezda na tri minute do kraja prvog dijela ima vodstvo 14:10, ali Luka Dončić tada preuzima stvari u svoje ruke i sa 12 poena za kratko vrijeme donosi Realu vodstvo od 24:19.

U drugoj četvrtini Zvezda je unatoč negativnom rezultatu igrala strpljivo i čvrsto u obbrani i malo po malo smanjuje zaostatak, a nakon polovice igre u ovom dijelu, poenima Rochestia ponovno vodi 34:32 i do kraja poluvremena ga povećava na sedam poena, 46:39.

Ovo je sigurno bila najbolja četvrtina regionalnog prvaka u ovogodišnjem izdanju Eurolige koju su dobili 27:15.

Real je agresivno počeo nastavak i brzo smanjio na sedam razlike, ali iskusni Pero Antić i Taylor Rochestie donose Zvezdi najveće vodstvo od čak 13 poena razlike 60:47.

Ubrzao je Real pokušavajući da stigne Beograđane ali kad god bi se primakli gosti su pogodili neku tricu pa je Zvezda i ovu četvrtinu dobila rezultatom 21:19 i ima vodstvo 67:58.

Ono što im nije pošlo za rukom u trećoj jeste na početku posljednje dionice. Dvije brze trice Rudy Fernandeza i J.C. Carrolla su prisilile Alimpijevića da traži odmor jer nakon samo 45 sekundi igre, Real ima 3 poena zaostatka.

Nakon odmora Zvezda promašuje, Carroll ne i samo je pola koša za goste.

Rochestie novom tricom daje zraka svom timu, ali Fernandez opet dovodi Real na minimalni zaostatak (69:70).

I kada se činilo da je Zvezda uhvaćena, Nemanja Dangubić sa dva dalekometna šuta prinuđuje Lasa da traži odmor jer je za tili čas opet sedam razlike na šest minuta do kraja.


Međutim umjesto da smanje tempo, gosti prebrzo šutiraju za tri i Real to kažnjava i dolazi do izjednačenja nakon bacanja Dončića na 2:40 do kraja (79:79).

Tada Alimpijević uvodi Davidovca umjesto Rochestia nad kojim igrači Reala rade četiri faula, a on pogađa 3 od 4 bacanja i na 1:15 do kraja ima vodstvo 84:81 poslije kojeg Laso traži time-out.

Reyes postiže nevjerojatan koš, Davidovac gubi loptu ali sjajni Antić prvo spriječava Dončića da postigne koš, a zatim na kraju napada šalje Reyesa u publiku i tricom donosi Zvezdi 87:83 na osam sekundi do kraja.

Trener Reala traži time-out ali ništa pametno njegovi igrači nisu uradili već su potrošili tri sekunde prije nego što su poklonili loptu gostima koji su je lako sačuvali i tako došli do treće pobjede u EL. Pobjede koja će značiti injekciju samopouzdanja pred nastavak natjecanja.

Rochestie je sa 18 poena i 7 asistencija bio najbolji kod Zvezde, a Bjelica je pružio još jednu odličnu partiju sa 16 poena i 6 skokova. Sa 20 poena, Dončić je bio jedini na svojem nivou u ekipi Reala.

U ostalim susretima igranim danas, CSKA je u Moskvi slavio protiv Barce s 92:78. Ante Tomić igrao je 20 minuta, a za to je vrijeme ubacio 6 poena uz pet skokova. Panathinaikos je nakon tri izjednačene četvrtine u posljednjoj slomio otpor Unicaje i na kraju slavio s 82:71.