Europa i Svijet
Regija
VIDEO: CSKA lako kroz Beograd

VIDEO: CSKA lako kroz Beograd

Razlika u kvaliteti je bila prevelika.

U sedmom kolu Eurolige Crvena zvezda mts dočekala je prvoplasiranu ekipu ovog takmičenja, moskovski CSKA. Iako je na papiru razlika između dva tima velika, igrači i stručni stožer Beograđana najavljivali su žestok otpor favoriziranim „Armejcima“, a tome se nadalo i skoro 14 000 navijača među kojima je bio i najbolji srpski sportaš svih vremena Novak Đoković.

Ipak, ništa se nije odvijalo po želji domaćina. Moskovljani od starta preuzeli stvari u svoje ruke. Potpuno su zatvorili reket, pa je Zvezdi ostao samo šut za tricu i poneki ofanzivni skok. U takvoj su igri Rusi lako došli do prednosti koju su povećavali iz napada u napad. Nakon prvih pet minuta bilo je plus pet, a na kraju prve četvrtine već 12 poena prednosti za CSKA (10-22).

U obrani su dominirali Hines i Clayburne pa su Zvezdaši „porađali“ svaki poen.

Početkom druge četvrtine Zvezda je uspjela povezati redove i spustiti se na jednoznamenkasti zaostatak. No, to je kratko trajalo. Beograđani trenutke dobre obrane nisu okrunili u napadu. I dalje su teško ulazili u reket što su gosti kažnjavali i opet počeli dizati prednost koja je na kraju poluvremena iznosila velikih 17 razlike (27-44).


Početak drugog poluvremena donio je još veće probleme timu Dušana Alimpijevića koji je gubio lopte kao na traci, i na sve moguće načine, pa je CSKA za tri minute napravio seriju 9-0 i što je pri rezultatu 53-27 primoralo trenera Crvene Zvezde da zatraži minutu odmora. No, ona mu nije puno pomogla. Zvezda i dalje nije mogla doći do obruča, a izvana nisu mogli ništa pogoditi, dok su fizički dominantni igrači CSKA praktički unosili pod koš domaćine pa je na minutu do kraja treće četvrtine klupa Zvezde ponovo zvala time-out, na minusu  od 31 koša (32-63).

S tom razlikom se ušlo i u posljednju dionicu. Bili su „Armejci „ i više nego zadovoljni ovakvom situacijom te su posljednju četvrtinu odigrali ispod gasa što je rezultiralo podnošljivijim porazom beogradskog sastava. Na koncu, Crvena zvezda – CSKA 59-85.

Domaćine je predvodio Rochestie s 15 poena dok je najefikasniji u redovima pobjednika bio Nando De Colo s poenom više. Već za dva dana Zvezda ide na noge Olympiakosu  dok CSKA dočekuje Fenerbahçe.