Europa i Svijet
VIDEO: Čudesni Luka Dončić

VIDEO: Čudesni Luka Dončić

Autor: Teo Cilar

Najbolja utakmica kratke NBA karijere za "čarobnjaka" Luku.

Svoj prvi teksaški derbi odigrao je Luka Dončić. Njegovi Dallas Mavericksi gostovali su kod Spursa u San Antoniu. Utakmica je otišla u produžetak, a tamo su bolji bili iskusniji domaćini koji su slavili s 113:108.

Dallas Mavericks (2-5) - San Antonio Spurs (4-2) 108:113 (18:20, 27:33, 29:23, 28:26, 6:11)

Dallas i Spursi odigrali su jednu vrlo zanimljivu i neizvjesnu utakmicu koja je otišla u produžetak, a više mirnoće i koncentracije imali su domaćini koji su predvođeni DeMarom DeRozanom došli do svoje četvrte pobjede. Bek Spursa bio je prvo ime susreta s 34 poena, 9 asistencija i 6 skokova, LaMarcus Aldridge je ubacio 20 uz 6 skokova i 4 asistencije, a jedan od ključnih igrača bio je i Rudy gay s 15 poena, 11 skokova i 4 asistencije. 


Najbolji u redovima Mavericksa bio je sve bolji Dončić koji je uz Deandrea Aytona iz Phoenix Sunsa glavni favorit za najboljeg rookieja sezone. Luka je zabio 31 poen uz 8 skokova, 4 asistencije i dvije osvojene lopte, a ovo je bila njegova najbolja utakmica do sada u NBA ligi. Nije ga spriječilo ni to što ga već neko vrijeme muče leđa, a na utakmici je uspio izvrnuti zglob. Nije smetalo.

- Kako sam? Tako-tako, ali ne mislim stati na ovome, reko je Dončić novinarima nakon utakmice. 


Dennis Smith Jr. ga je pratio s 22 poena i 4 asistencije, a Harrison Barnes je ubacio 18 uz 7 skokova. DeAndre Jordan je zabio svega 8 poena, ali je imao i 18 skokova.