Hrvatska
Regija
VIDEO: Da sam Šejn... Cibona dovela pojačanje zvučnog imena

VIDEO: Da sam Šejn... Cibona dovela pojačanje zvučnog imena

Autor: Paulo Sarić

U narednim se danima očekuje dovođenje zamjene za Millera.

Nekoliko dana nakon što je iskoristio klauzulu u ugovoru o jednostranom raskidu suradnje s nesuđenim velikim pojačanjem Quincyjem Millerom, aktualni hrvatski prvak KK Cibona doveo je novog igrača. Riječ je o 29-godišnjem američkom vanjskom igraču Shaneu Gibsonu koji može igrati na poziciji razigravača i beka šutera.

Nakon završetka srednje škole 188 centimetara visoki igrač košarkom se nastavio baviti na Sacred Heart Universityju u Connecticutu, da bi se po završetku sveučilišne karijere preko nastupa za Sacramento Kingse u Ljetnog ligi pokušao probiti do NBA-a. Nakon kratke epizode u tadašnjoj D-ligi put ga je odveo u Italiju gdje je nosio dres Basket Recanatija.


Uslijedila je sezona u kanadskom Halifaxu gdje se okitio naslovom prvaka NBL lige, da bi se na Stari kontinent vratio 2017. godine potpisavši za bugarski Beroe. Sezona u Staroj Zagori bila je i više nego uspješna, kako na momčadskom tako i na individualnom planu, nakon čega je stigao poziv iz ciparskog AEK-a iz Larnake.

Radi se o kvalitetnom igraču koji nam može pomoći. Dobili smo jako dobre preporuke i nadam se da će se uklopiti u Cibonin sistem i biti pojačanje kakvo očekujem da bude. Čuo sam o njemu sve pozitivno od ljudi kojima vjerujem, tako da nam stiže jedan sjajan košarkaš – uvjeren je trener momčadi iz Savske Ivan Velić.

Gibson je prošlu sezonu započeo u njemačkom Telekom Bonnu s kojim je potpisao ugovor na tri mjeseca, no za vrijeme svog boravka u bivšem sjedištu njemačke Vlade nije uspio uvjeriti poslodavca da zaslužuje ugovor do kraja sezone. Ipak, njegovih 6,6 poena uz nešto manje od dvije asistencije u prosjeku bilo je dovoljno za ponovni poziv s Cipra gdje je igrao do konca prošle sezone.

Ugovor s Cibonom potpisan je na godinu dana.