Hrvatska
Regija
VIDEO Đurović: 'Mator sam, ali poziv iz Zadra ne bih mogao odbiti!', a onda se pojavio Stojko

VIDEO Đurović: 'Mator sam, ali poziv iz Zadra ne bih mogao odbiti!', a onda se pojavio Stojko

Autor: Branko Tabak

Za dokumentarac!

- Mator sam, ali teško bi odbio poziv Zadra - odgovorio je kolegi Anti Kolanoviću s HRT-a tijekom druženja s novinarima na Zadar Basketball Tournamentu legendarni trener Vlade Đurović koji je 1986. šokirao tadašnjeg vladara Europe, Draženovu Cibonu i vojsku njenih navijača, slaveći u finalu Prvenstva Jugoslavije u majstorici usred Zagreba 110/111.

- Ova je dvorana... Zamisli da sam ja imao 10 hiljada, ili kako vi kažete tisuća navijača! Bibinje, Diklo, Sukošan... Sunce ti! Zamisli ti to! A ja nikad nisam vidio da je ovdje bilo dvije ili tri tisuće ljudi. Što je ovo..., govorio je u dahu Đurović u Press Mix zoni kada mu se iza leđa stvorio Stojko Vranković danas predsjednik HKS-a, a te 1986. jedan od stožernih igrača njegovog Zadra.

- Ajde, Đurović je uvik moga puno pričati, daj da se slikamo, uletio je Stojko u kadar. 

Nakon nekoliko sekundi poziranja, Stojko mu se, pokušavajući biti ozbiljan, obratio s riječima:

- Ti si tek onda shvatio da postoji u košarci triple-double, mu leđa i uputio se prema izlazu iz dvorane. Đurović je krenuo za njim i dobacivao:

- Gdje si igrao bolje nego kod mene, gdje si dao više koševa...?

Kao po nekom scenariju, sustižući Vrankovića, okrenuo se prema novinarima i viknuo: Ćao momci!

Cijeli ovaj događaj zabilježili smo kamerom i rado ga dijelimo s vama u nadi da će poslužiti prvom sljedećem dokumentarnom filmu o 1986. i povijesnom zadarskom naslovu.


Vlade Đurović je u Zadru bio gost organizatora turnira Zadar Basketball Tournament koji su se potrudili okupiti čim veći broj sudionika ove povijene utakmice kako bi Đuroviću i njegovim tadašnjim igračima pružili mogućnost ponovnog susreta.