Hrvatska
VIDEO: Drama u Đakovu. Neven Čupić u zadnjoj sekundi ubacio za pobjedu protiv Jazina

VIDEO: Drama u Đakovu. Neven Čupić u zadnjoj sekundi ubacio za pobjedu protiv Jazina

Autor: Paulo Sarić

Iako su Jazine imale čak 13 napadačkih skokova, susret je presudio onaj Davora Mikulića u posljednjim sekundama.

Đakovo je pobjedom na domaćem terenu nad KK Jazine Arbanasi rezultatom 86-85 došlo do drugog uzastopnog trijumfa na otvaranju Prve muške lige. Iako su u domaćini prvoj četvrtini imali velikih 15 razlike, Zadrani su se ubrzo vratili u utakmicu te smo do kraja gledali izjednačen dvoboj koji je, kako to i doliči, odlučen u zadnjem napadu.

Iako su iz zadarskog kluba uoči utakmice upozoravali da najveću pozornost moraju obratiti na dalekometni šut domaćina, 'Podmorničari' su na tome pali već na samom otvaranju susreta. U prve četiri minute Đakovčanima su dozvolili četiri trice (dvije Češkić, po jednu Karlović i Hrkač) što su domaćini iskoristili da povedu 14-0. Jazine su prvih sedam minuta ostale bez koša iz igre, no nakon što je Preston Bungei konačno „odčarao“ domaći obruč, gosti su se počeli vraćati u susret.

Držali su se Đakovčani na dvoznamenkastoj prednosti sve do sredine druge dionice kada je Dino Peraica donio Zadranima prijeko potrebni impuls s klupe i s pet poena u dva napada primakao svoju momčad na minus šest (29-23). Vladović je novom tricom, šestom domaćom, nakratko odbio napad 'Žute podmornice', no Bujasovi s momci već upalili sonar i serijom 2-11 ubrzo vratili stvari na početak (34-34).

Na veliki se odmor otišlo s 43-42 za Đakovo koje je vodilo sve do 23. minute kada je Preston Bungei zabio za plus jedan gostiju, no domaćini su odmah uzvratili serijom 7-1 i primorali trenera Bujasa na minutu odmora. Urodila je ona plodom pa su Jazine učas uhvatile priključak. Posljednjih smo dvanaestak minuta gledali igru koš na koš u kojoj niti jedna momčad nije uspijevala izgraditi odlučujuću prednost, pa se u samu završnicu ušlo s potpuno otvorenim rezultatom.


A onda je uslijedila prava drama.

Prvo je Emilio Banić ubacio tricu za plus dva Zadrana dvije i pol minute prije kraja, a s druge je strane na isti način odgovorio Antun Hrkač. Gulam je promašio prvo, ali pogodio drugo bacanje za izjednačenje minutu prije kraja (82-82), da bi Marko Kraljević bio precizan u idućem napadu i odveo domaćine do vrijedne prednosti. Uslijedila je minuta odmora Luke Bujasa nakon koje je lopta došla do Mirze Sarajlije koji je pronašao raspoloženog Banića koji je novim dalekometnim ubačajem, svojim petim, vratio Jazine u vodstvo (84-85).

Posljednji su napad imali domaćini. Lopta je došla do Marka Karlovića koji je promašio, no napadački je skok uhvatio Mikulić i vidio Nevena Čupića koji je uz puno sreće s istekom vremena odveo svoju momčad do druge pobjede na otvaranju sezone.

Najbolji u redovima pobjednika bili su Matej Karlović i Antun Hrkač s 25, odnosno 18 koševa, čemu je prvi dodao i devet skokova, dok su najefikasniji u gostujućim redovima bili Emilio Banić i Mirza Sarajlija s po 19 poena, a vrijedi spomenuti i novu dobru partiju Prestona Bungeija koji je ubacio 15 koševa i uhvatio 14 skokova.