Hrvatska
Regija
VIDEO: Drama u Železniku, Planinić Cibonin tragičar

VIDEO: Drama u Železniku, Planinić Cibonin tragičar

Autor: Branko Tabak

Bolan poraz.

Cibona je u utakmici 22. kola ABA lige poražena u Železniku od FMP-a 90-86, čime je propustila veliku priliku za potvrdu ostanka. 

U uzbudljivoj završnici Cibosi su tricom Ivana Novačića (petom iz sedam pokušaja) poveli 77-80 na 95 sekundi prije kraja. Slijedi serija domaćina 7-0, u koju je Stefan Lazarević ugradio pet poena za vodstvo FMP-a 84-80.

Toni Nakić smanjuje s linije slobodnih bacanja (84-82). Istom mjerom uzvraća Lazarević, a nakon promašene trice Igora Marića loptu hvata Krešimir Radovčić i zabija pod prekršajem. Radovčić promašuje dodatno bacanje te na 16 sekundi prije kraja FMP ima posjed lopte i vodstvo 86-84. Brzim prekršajem Cibosi sebi otvaraju novu priliku. Nemanja Nenadić pogađa samo jedno bacanje, a Roko Prkačin na drugoj strani oba. Do kraja je ostalo 10 sekundi, na semaforu je stajao rezultat 87-86 za domaćine.

Još jedan brzi faul i jedno promašeno slobodno bacanje Lazarevića Ciboni pri rezultatu 88-86 pružaju mogućnost da u završnih devet sekundi stignu do pobjede ili produžetka. Sve je palo u vodu u djeliću sekunde. Darko Planinić je uhvatio loptu nakon promašenog bacanja Lazarevića i bacio ju 'u bunar', točnije predao ju izravno Marku Radonjiću u ruke. Kako je većina igrača Cibone već krenula u napadačko polje, FMP je iskoristio neočekivani poklon i efektnim zakucavanjem Lazarevića na asistenciju Filipa Čovića potvrdio pobjedu.


I prije ovog raspleta Cibona je imala FMP u konopcima, vodila je 66-75, potom i 70-77, ali nije uspjela mirno privesti utakmicu kraju. 

Novačić je s 19 poena predvodio listu strijelaca Cibone. Po 16 su zabili Roko Prkačin i Darko Planinić, ali je ovaj potonji imao i 9 izgubljenih lopti. 

Kod FMP-a su prednjačili Lazarević s 21, Čović s 20 i Nenadić sa 17 poena.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore