Intervjui
VIDEO – Dražen Anzulović: „Zadar je bio loš, a Kina je drugi svijet“

VIDEO – Dražen Anzulović: „Zadar je bio loš, a Kina je drugi svijet“

Autor: Paulo Sarić

Zula nezadovoljan kvalitetom košarke.

Nedavno završeni Kup „Krešimir Ćosić“ pratile su i brojne poznate osobe iz svijeta košarke. Dapače, dojam je da ih je na finalnom susretu između dviju zagrebačkih momčadi bilo podjednako kao i onih „običnih“ zaljubljenika u loptanje pod obručima, a među njima se našao i Dražen Anzulović. Nekadašnji trener Cibone i Cedevite te pomoćni trener na klupi hrvatske reprezentacije uvijek rado prati domaću košarku, a tako je bilo i prošli vikend u Zadru.

- Dojmovi su podijeljeni. Prije svega žao mi je što je atmosfera takva kakva jest. No, da je Zadar igrao mislim da bi bila možda i puna dvorana. Druga stvar, mislim da nismo gledali košarku na visokom nivou. Najbolja je utakmica, po meni, bila Zabok-Šibenik. Najkvalitetnija sigurno – smatra stariji brat Anzulović.

Brojne je iznenadilo ispadanje domaćina u polufinalu od Cibone.

 - I prije početka je to bila 50-50 utakmica. Zadar definitivno nije igrao onako kako igra veći dio ove sezone. Imali su opterećenje domaćeg terena. Objektivno, opterećenje pobjede. Nisu imali šuterski dan. Jednostavno, Cibona je tu utakmicu bila znatno bolja i zasluženo slavila.


Dražen Anzulović je krajem prošle godine preuzeo Nanjing Tongxi Monkey Kingse, momčad koja se natječe u kineskoj ligi i s njom ostvario najbolji rezultat u povijesti kluba.

- To je drugi način razmišljanja o košarci u odnosu na europski. Njihov je profesionalizam na dosta drugačijem nivou nego ja mislim da bi trebalo biti, pa je bilo puno kompromisa. No, rezultat je to pokrio pošto smo ostvarili najveći uspjeh do sad – rekao je Dražen Anzulović.

Što je nagnalo renomiranog stručnjaka na odlazak u daleku zemlju?

- Razlozi odlaska u Kinu su manje sportski, a više financijski. S time sam zadovoljan. Zato sam, uostalom, i išao tamo. Ugovor mi je istekao i sada ću vidjeti što tržište kaže.

Ima li kakvih preferencija oko budućeg poslodavca i gdje bi volio raditi u nastavku trenerske karijere - pogledajte u videu.