Hrvatska
VIDEO: Dubrava pobjedom u derbiju zasjela na čelo tablice, drugi uzastopni poraz Jazina

VIDEO: Dubrava pobjedom u derbiju zasjela na čelo tablice, drugi uzastopni poraz Jazina

Autor: Paulo Sarić

Gosti su bili oslabljeni odlaskom svog najboljeg strijelca Mirze Sarajlije koji je sredinom tjedna preselio u redove Rogaške.

Košarkaši Dubrave jučerašnjom su pobjedom na domaćem terenu nad KK Jazine Arbanasi izbili na prvo mjesto Prve muške lige i iskupili se za prošlotjedni poraz u Đakovu. Utakmica je bila otvorena do same završnice, no više spretnosti i koncentracije na koncu su pokazali igrači Darka Krunića koji su rezultatom 93-89 došli do osme ovosezonske pobjede.

U početnim smo minutama gledali nadigravanje Prestona Bunegeija i Kristijana Šutala, a nakon što se potonjem priključio mladi Filip Šimović Dubrava je preuzela rezultatsku inicijativu. Premda se u drugu dionicu ušlo s prednošću domaćina unutar jednog posjeda košarkašima Dubrave nije dugo trebalo da se serijom 9-0 odvoje na dvoznamenkastu razliku (34-23). Gosti su ekspresno uzvratili i učas vratili stvari na početak (34-34), da bi završnica prvog poluvremena pripala Bujasovim momcima koji su na veliki odmor otišli s tri poena viška.

FOTO: KK Dubrava

Sve do 33. minute gledali smo igru koš-na-koš u kojoj se niti jedna momčad nije uspjela odvojiti na više od dva posjeda prednosti, no onda su Zagrepčani ubacili u brzinu više i mini-serijom 6-0 otišli na 87-80. Ipak, Franko Kaštropil i Preston Bungei nisu dozvolili 'Lavovima' da se prerano počnu radovati pa su se 'Podmorničari' u završnici uspjeli prišuljati na posjed zaostatka (90-87).


Do kraja je ostalo 26 sekundi, Smolić je bio polovičan s linije slobodnih bacanja i odveo Dubravu na plus četiri, no ubačaj Kaštropila koji je popravio promašaj Španje anulirao je Šimović pa Jazine nisu uspjele stvoriti prave probleme domaćinima.

Dubravu je do nove pobjede vodio Filip Šimović s 21 poenom, dok je Petar Perić dodao 18, a vrijedi istaknuti i dobru partiju Ante Smolića koji je susret završio sa 17 koševa i čak 14 skokova (sedam napadačkih). Najefikasniji u gostujućim redovima bio je iskusni Franko Kaštropil s 24 poena i deset skokova.