Hrvatska
VIDEO: Dva beka i dva produžetka za čelo tablice! Petani i Palčić junaci velike pobjede Zadrana

VIDEO: Dva beka i dva produžetka za čelo tablice! Petani i Palčić junaci velike pobjede Zadrana

Autor: Paulo Sarić

'Kažnjenička ekspedicija' Šime Kraljevića došla je do nove vrijedne pobjede u glavnom gradu i zasjela na prvo mjesto Prve muške lige.

Kakva je to utakmica bila. Iako nije uobičajeno početi izvještaj s košarkaške utakmice ovim riječima drugačije je teško dočarati kakvu smo dramu vidjeli u derbiju 16. kola Prve muške lige. Visok postotak šuta, dva produžetka i na koncu pobjeda Sonik Puntamike u gostima kod Agrodalma rezultatom 113-117.

Zagrepčani su bolje otvorili susret i nakon nešto više od tri minute vodili sedam razlike, no gosti su vrlo brzo uspostavili ravnotežu i držali se u egalu. Prvo je poluvrijeme proteklo u visokom ritmu i otvorenoj igri s obje strane pa smo već do velikog odmora vidjeli više od sto poena. U svlačionice se otišlo s minimalnom prednošću Agrodalma (51-50).

Otvaranje nastavka proteklo je u znaku Puntamičana koji su serijom 0-7 vrlo brzo otišli na osam koševa prednosti (58-66), da bi nedugo potom nakon trice Dina Palčića semafor pokazivao i 61-72. Bila je to prva, i jedina, dvoznamenkasta prednost na susretu. Iskusni Dorian Ribarić povukao je svoju momčad i ekspresno vratio domaćine na samo par poena zaostatka, no sve do trice Domagoja Matića u 34. minuti gosti su se držali na dva posjeda prednosti.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Do kraja smo gledali, malo je reći, pravu dramu. Momčadi su se praktički iz napada u napad izmjenjivale u vodstvu, a u posljednju se minutu osnovnog dijela utakmice ušlo s poravnatim rezultatom (84-84). Ribarić je dvama slobodnim bacanjima 'okrenuo jezičac' na stranu Zagrepčana, da bi junak gostiju Dino Palčić tri sekunde prije kraja uhvatio skok u napadu nakon promašaja Atelja i položio za produžetak.

Gosti su bolje otvorili dodatnih pet minuta, no Agrodalm je zahvaljujući Domagoju Matiću izdržao sve napade. Zadnji je napad imao KK Sonik Puntamika, ali Teo Petani je bio neprecizan. Produžetak drugi.


Ono što nije uspio napraviti u posljednjem napadu prvog produžetka nekadašnji kapetan Šibenika učinio je na otvaranju drugog. Dvije trice i asistencija iskusnog zadarskog pravnika doveli su goste u vodstvo, da bi vrlo uzbudljivu utakmice prelomila krađa i polaganje Marka Atelja u kontri te mirna ruka Palčića. Točku na i zadarske pobjede stavio je Filip Jošić s linije slobodnih bacanja.

Kao i mnogo puta do sada Puntamičane je do pobjede vodio bekovski dvojac Petani-Palčić koji su ubacili 27, odnosno 26 poena, čemu je potonji dodao i 13 asistencija, dok je najbolji u domaćim redovima bio Matija Markočić s 22 koša i čak 20 uhvaćenih lopti.