Europa i Svijet
VIDEO: Briljantni Bogdanović predvodio Pacerse do važne pobjede nad Clippersima

VIDEO: Briljantni Bogdanović predvodio Pacerse do važne pobjede nad Clippersima

Autor: Teo Cilar

Bender loš, povratkom Thompsona Žižiću se dodatno smanjila minutaža.

Indiana je ostvarila vrlo važnu domaću pobjedu protiv LA Clippersa koji su sve dalje od mogućeg osmog mjesta na zapadu. Bojan Bogdanović bio je najbolji igrač susreta u vrlo važnoj pobjedi Pacersa. Cleveland je bio uvjerljiv protiv Phoenixa, a Anti Žižiću je dodatno pala minutaža zbog povratka Thristan Thompsona. Dragan Bender je imao veliku minutažu, ali je odigrao loše. 

Nakon izjednačene prve četvrtine koju su dobili Clippersi s poenom razlike, Pacersi su do poluvremena otišli na pet poena razlike, a prednost su zadržali do kraja utakmice. U posljednjih se 40 sekundi ušlo vodstvom Indiane 104:102 i napadom koji je promašio Daren Collison, ali je u napadu skočio Young i poravnao loptu u koš za vodstvo 106:102 na 36 sekundi do kraja. Bio je to ključni potez utakmice. U idućem napadu, drugom za redom Clippersa u završnici Harris gubi loptu i sve nade Clippersa tu su bile završene. Pacersi su na kraju slavili 109:104 na krilima fantastičnog Bogdanovića koji je ubacio 28 poena uz 5 skokova i 3 asistencije uz šut iz igre 12/18, od čega je tricu gađao 3/6, a šutirao je i jedno slobodno bacanje koje je pogodio. Lou Williams najbolji kod Clippersa s 27 poena, 10 asistencija i 4 skoka. 


Phoenix Sunsi dobili su prvu četvrtinu protiv Cavsa s 27:23, a onda su LeBron i društvo ubacili u brzinu više i u drugom periodu ih razbili s 39:18. Do kraja susreta su prednost dodatno povisili na konačnih 120:95. James je bio najbolji kod Cavaliersa s 27 poena, 9 skokova i 6 asistencija dok je Kevin Love ubacio 20 uz 6 skokova. Cavsima se vratio i Tristan Thompson koji je ubacio 4 poena uz 10 skokova, a Ante Žižić dodatno je izgubio na minutaži, igrao je svega 5 minuta, ali je i za to vrijeme ubacio koliko i Thompson za 16 minuta, 4 poena uz 2 skoka uz šut iz igre 2/2. Prava je šteta da će Žižić koji je pokazao da zna i može igrati u NBA završiti na klupi nauštrb Thompsona koji je na sezonskom prosjeku od svega 6.2 poena, 6.6 skokova uz šut iz igre od 57 posto, a s linije slobodnih bacanja 54 posto, sve to za 21.3 minute u prosjeku na terenu. Ante je u posljednjih mjesec dana igrao 13.1 minutu u prosjeku na posljednjih 10 utakmica od kojih su Cavsi dobili 7, a prosječno je ubacivao 7.8 poena uz 3.6 skokova i 0.8 blokada. Šut iz igre mu je odličnih 79.1 posto, a slobodna bacanja na 76.9 posto. U tih osam minuta manje na terenu Žižićev PER (Player efficiency rating) je čak 23.42 za razliku od Thompsonovih 13.68 pa prosudite sami treba li Žižić biti u prednosti nad kanadskim centrom ili ne. 


Troy Daniels najbolji kod Sunsa s 20 poena i 6 skokova dok je Bender startao u petorci, igrao 28 minuta i ubacio samo 2 poena uz 3 skoka i dvije osvojene lopte uz šut iz igre 1/4, od čega mu je trica bila 0/3.