Hrvatska
Regija
VIDEO: Fešta na Gripama: Split nakon 12 godina srušio Crvenu zvezdu

VIDEO: Fešta na Gripama: Split nakon 12 godina srušio Crvenu zvezdu

Autor: Ozren Maršić Photo: Remato Pezzi/KK Split

Slaven Rimac: 'Kada smo radili selekciju igrača za ovu sezonu tražili smo karaktere'

Spektakl na Gripama, Split je u 3. kolu AdmiralBet ABA lige svladao Crvenu zvezdu s 85:78 (18:16, 19:23, 23:22, 25:17). Bila je to genijalna izvedba "Žutih" koji su karakterom, borbom i zalaganjem, nošeni publikom, došli do važnog trijumfa. U posljednje tri minute ušlo se s rezultatom 71:71 i onda je krenuo šou na Gripama. Za tri su pogodili Tišma i Jordano, a točku na "i" zakucavanjem za 82:74 tridesetak sekundi prije kraja stavio je David Škara.


- Igračima čestitke, od početka su pokazali da vjeruju u pobjedu i da se mogu nositi s jakim rivalom. Publika nam je davala ritam kada smo imali neke probleme. Bili smo na visokom energetskom nivou od prve sekunde, postavili smo se kako treba. Velika je pobjeda za nas, poticaj za nastavak sezone, ali sada ne treba padati u neku euforiju. Kada smo radili selekciju igrača za ovu sezonu tražili smo karaktere, oni su u ovoj utakmici to i pokazali - rekao je Splitov trener Slaven Rimac, koji je maestralno vodio utakmicu.


Split: Shorter 17, 5 sk, 5 as, Jordano 14, 5 as, Katić, Tišma 5, 4 sk, 3 uk, Klepo, Kučić 2, Vuko 5, Perkušić, Škara 16, 7 sk, 3 as, Kapusta 12, 7 as, 3 uk, Ljubičić 14, 4 sk.


 

Standings provided by Sofascore