Europa i Svijet
VIDEO: Finale s 15 ZDBT igrača obilježile Itoudusove i Simonove suze

VIDEO: Finale s 15 ZDBT igrača obilježile Itoudusove i Simonove suze

Autor: Branko Tabak

Koliko emocija!

Sport je čudo! Košarka je čudo! Gotovo 30 minuta polufinalne utakmice protiv Reala 'Crvena armija' je djelovala kao razbijena vojska. Uslijedio je veliki preokret, CSKA se ustao na noge i preko prvaka Europe poletio do finala, a tamo bio bolji od Anadolu Efesa 91-83.

Osmi je ovo naslov prvaka Europe za ruski klub do kojeg su ih večeras predvodili Will Clyburn i Cory Higgins sa po 20 i Nando de Colo s 15 poena.

Kod Efesa briljirao je Shen Larkin s 29 poena. Samozatajnu utakmicu odigrao je Vasilije Micić. Na kraju se pokazalo da Efes ili nije ili Vasilije!

Naš Krunoslav Simon odigrao je fantastičnu utakmicu (15 poena, 10 skokova). Kraj susreta dočekao je utučen i emocionalno slomljen. Na drugoj strani slomio se i Dimitris Itoudis, trener momčadi CSKA koji nije mogao suspregnuti suze radosnice.

Zanimljiv je podatak da su dvije od četiri momčadi koje su dogurale do završnice Eurolige nastupili na zadarskom pripremnom turniru Zadar Basketball Tournament  (CSKA, Fenerbahce) te da je drugi puta u pet godina postojanja sudionik ZDBT-a postao prvakom Europe (2017. to je učinio i Fenerbahce) i da su obje momčadi u Zadru ususret sezoni bile drugoplasirane. 2016. godine ZDBT je osvojila Darussafaka, a 2018. Fenerbahce. U Vitoriji se pojavilo 26 igrača koji su nastupili na ZDBT-u, njih čak 15 u finalu.

Organizatorica ZDBT-a Zdenka Zrilić na Final Fouru u Vitoriji u društvu Nikole Vujčića i Theodorosa Papaloukasa